Srbija Sve vesti

Dr Ivo Udovičić i redakcija Sputnjika u “novoj epizodi” širenja KORONA HISTERIJE: Svaki drugi testirani u Beogradu pozitivan

Dr Ivo Udovičić i redakcija Sputnjika u "novoj epizodi" širenja KORONA HISTERIJE: Svaki drugi testirani u Beogradu pozitivan

Kako smo ranije u toku dana preneli a ovaj slučaj to i potvrđuje, u Srbiji je ponovo krenula korona histerija i to bez korone i bez fiktivnih napumpanih brojki.

Dok se u svetu ukidaju mere pa čak i poništavaju sramne odluke o obaveznoj vakcinaciji kakav je slučaj u Austriji a dok se u Srbiji sada svaki pojedinac koji je vakcinisan češka po glavi sa pitanjem “Da li mi je to trebalo” i onim čuvenim “dobro sam prošao” pored toga mediji sa “stručnjacima” polago podižu nivo izveštavanja o koroni.

Ovog popodneva, novu šansu koroni dali su RTS, Sputnjik (da Sputnjik i dalje nastavlja sa korona propagandom) i veliki Srbin, Ivo Udovičić koji “ne žele da dižu paniku” ne predviđaju paklena scenarija kao pojedinci na Youtube-u dajući datume kraja sveta ali ipak vole da zasole.

Kako prenosi “korona Sputnjik” u Srbiji ponovo raste broj zaraženih virusom korona a komandant vojne bolnice na Karaburmi Ivo Udovičić kaže se i u narednom periodu očekuje da će broj obolelih biti u porastu, kao i da je starija populacija i dalje najugroženija, ali smatra da zdravstveni sistem neće biti pod pritiskom.

Svaki drugi testirani u beogradskim domovima zdravlja pozitivan je na virus korona. Broj novozaraženih je dupliran za tri dana. Stručnjaci upozoravaju da nas početkom jula očekuje novi talas epidemije.- nastavlja portal koji pored toga što propagira korona histeriju mnogo voli Vučića

Doktor Ivo Udovičić kaže da će u narednom periodu u Srbiji broj novozaraženih rasti, ali da iskustvo sa omikron sojem virusa korona pokazuje da zdravstveni sistem neće biti pod pritiskom.

„Trenutno imamo 12 pacijenata. I dalje je najugroženija starija populacija sa hroničnim bolestima. Preporučujemo da stariji koji imaju hronične bolesti redovno idu kod svojih lekara, uzimaju terapiju i vode računa o svom imunskom sistemu. Ugroženi su i oni kod kojih dođe do pada imunskog sistema“, upozorava dr Udovičić.

Od 12 pacijenata koji su vojnoj bolnici Karaburma, Udovičić kaže da su dva vitalno ugrožena.

Prema njegovim rečima, zabrinjava i to što su imali nekoliko slučajeva pacijenata čije kliničke slike pokazuju da su bili zaraženi delta sojem virusa korona.
„To je ono čega se plašimo. To su bili mlađi ljudi. Na sreću, ozdravili su. Moramo voditi računa i dalje. Veliki broj će i dalje biti, ali ne očekujemo da zdravstveni sistem trpi“, kaže Udovičić.

Dr Udovičić savetuje da starija populacija i dalje nosi maske u zatvorenim prostorijama, ali i mlađa kako ne bi došlo do prenošenja virusa.

Govoreći o vakcinaciji, dr Udovičić kaže da je sada teško motivisati ljude da se imunizuju, ali da je njihova preporuka, kao i preporuka Svetske zdravstvene organizacije, da buster dozu obavezno prime oni koji su stariji od 65 godina, imaju prateće bolesti ili oni koji imaju oslabljeni imunitet, prenosi RTS.

NultaTačka