Region Sve vesti

DR NEMANJA RADOJEVIĆ: UKINITE BESMISLENE KOVID MERE, DOSTA JE BILO STRAHOVA I PARANOJE

DR NEMANJA RADOJEVIĆ: UKINITE BESMISLENE KOVID MERE, DOSTA JE BILO STRAHOVA I PARANOJE

Dr Nemanja Radojević iz Crne Gore pozvao je na što hitnije ukidanje besmislenih kovid mera:

– Testiranje je postalo – besmislica! Desetine hiljada pozitivnih, sa stopom teško oboljelih od 0.4 % – besmislen strah od preopterećenosti bolnica.

Samoizolacija – besmislica kod ovakvog stepena kontagioznosti Omikrona.

Važeće epidemiološke mjere – dokaz da glupostima kraja nema, da nema kritičke misli, već samo strah od sopstvene odgovornosti. Loši đaci, rekoh davno, šta je drugo bilo i za očekivati.

KO JE ALBERT BURLA, PRVI ČOVEK FAJZERA, POTOMAK SEFARDSKIH JEVREJA PRODAVACA DRAGULJA

Trenutno sam u jednoj ozbiljnoj EU državi – imaju mnogo rigoroznije mjere od naših, poštuju ih beskompromisno, a imaju veću stopu inficiranih od Crne Gore. Meni je ovo više nego jasno u kom pravcu ide.

Uslovi za prelazak granica (ne samo crnogorskih, nego i ostalih) – vređaju osnovne zakone logike. Štitite se restriktivnom graničnom politikom od importacije novih slučajeva iz inostranstva onda kada je stopa incidencije kod vas neuporedivo niža od drugog područja, a ne obratno ili pak kada su te stope slične. Tada nema uticaja „prelivanja“ na epidemiološku situaciju.

Dakle, Omikron je bitno drugačiji od svih ranijih sojeva, posebno Delte. Kolege moraju shvatiti da smo dosta bili u centru pažnje, da se moramo osloboditi tereta ranijih strahova i paranoje „šta ako“, da za klasične protivepidemijske mjere više nema mesta i da je trenutak da se epidemija pusti da se sama umiri kao što je krenula svojim prirodnim tokom.

Obustavite testiranje, samoizolaciju i ukinite mere jer Omikron to dozvoljava – time ćete otkoloniti hronični panični strah od korone kod naroda koji nesumnjivo postoji, a dokaz je preopterećenost primarnog nivoa zdravstvene zaštite (po definiciji su to lakši slučajevi od kojih većina ni ne treba lekarsku pomoć – istakao je dr Radojević.

NultaTačka/SrbinInfo