Sve vesti Svet

DR. PJER KORI: MI SMO U INFORMATIVNOM RATU, BORBA TRAJE (VIDEO)

DR. PJER KORI: MI SMO U INFORMATIVNOM RATU, BORBA TRAJE (VIDEO)
Pisao Elena Vuk

Doktori koji su razvili efikasne protokole za lečenje pacijenata obolelih od COVID-19 imaju poteškoća da im se čuje glas jer su informacije potisnute, kaže dr. Pierre Kory, specijalista za plućne bolesti i intenzivnu negu.

“Imamo kombinovane protokole za svaku fazu bolesti: od prevencije do ranog lečenja, do bolnice, pa čak i dugotrajnog COVID-a. Ta informacija je prisutna. Nalazi se na našoj web stranici. Imamo poteškoća da to širimo jer vodimo rat sa informacijama”, rekao je Kory za NTD-ov program “Capitol Report” tokom skupa “Porazi obaveze” u Vašingtonu, 23. januara.

Dr. Kory je osnivač i predsednik Frontline COVID-19 Critical Care (FLCCC) Alijanse, neprofitne organizacije fokusirane na razvoj efikasnih protokola lečenja za sprečavanje prenošenja virusa KPK (Kineske komunističke partije) i lečenje zaraženih pacijenata. Njegova web stranica takođe navodi doktore i medicinske radnike koje su spremne pružiti rano lečenje sa povezanim lekovima.

Moćni interesi koji nastoje da potisnu te informacije, koriste raširenu cenzuru, kao i propagandu kako bi pokušali da diskredituju i potisnu nauku

“Postojale su neverovatne količine tih dezinformacija i one imaju mnogo oblika”, rekao je dr. Kory. “Nešto od toga je samo direktna cenzura ili suzbijanje toga. Agencije o tome ne govore. Oni ne šire niti daju smernice stanovništvu.”

A onda vidite aktivno, ono što bih ja nazvao dezinformacijama, što je informacija koja odvraća od upotrebe i zaista iskrivljuje nauku.

Od početka pandemije, američke zdravstvene agencije bile su na udaru kritika zbog nedoslednih poruka o COVID-19 i njihovom rukovanju s tim podacima. Na primer, broj smrtnih slučajeva ili hospitalizacija od COVID-19 mogao bi biti naduvan jer se oni koji su bili hospitalizovani ili umrli od COVID-19 nisu razlikovali od onih koji su “s” COVID-19.

Glavni medicinski savetnik Bele kuće dr. Entoni Fauči i direktorica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) dr. Rochelle Walensky takođe su kritikovani zbog prevrtanja mišljenja o maskama, zatvaranju škola, vakcinama i dopunskim dozama vakcina protiv covid-a.

Doktori i drugi stručnjaci takođe su izrazili zabrinutost da CDC od maja 2021. ne istražuje sve slučajeve prodora vakcine protiv COVID-19, već “samo one među pacijentima koji su hospitalizovani ili umru”.

„I tako vidite medicinske časopise koji će objavljivati ​​samo studije koje ne pokazuju velike prednosti. Sve zaista pozitivne studije se ne objavljuju”, rekao je dr. Kory.

Mediji ne pominju nikakve dokaze o brojnim studijama. Imamo 73 kontrolisana ispitivanja koja pokazuju da ivermektin deluje. Već dve godine znamo da hidroksihlorokin deluje. Sada čak i novi lek, fluvoksamin, antidepresiv, ima veliko ispitivanje u akademskom medicinskom centru. Pokazuje neverovatnu efikasnost. Niko ne priča o tome. Novine to posebno izbegavaju i ne spominju.

Dr. Kory je mislio na dvostruko slepo, randomizirano kontrolisano ispitivanje objavljeno u The Lancet u oktobru 2021. i drugu studiju o upotrebi antidepresiva protiv COVID-19 koju je objavio Journal of the American Medical Association prošlog novembra.

Prva studija je pokazala da je fluvoksamin, lek koji je odobrila FDA, smanjio stopu smrtnosti od COVID-19 do 91 posto, a hospitalizacije za dve trećine. Druga studija je pokazala slične prednosti.

Međutim, prema najnovijim Smernicama za lečenje COVID-19 koje su objavili Nacionalni instituti za zdravlje (NIH), „Nema dovoljno dokaza da Komisija za smernice za lečenje COVID-19 preporuči ili za ili protiv upotrebe fluvoksamina za lečenje COVID-a -19.”

Nacionalni institut za alergije i zarazne bolesti NIH-a rekao je za The Epoch Times, da studije koje finansira ili sprovodi NIH objavljuju naučni časopisi, a NIH nema kontrolu nad onim što časopisi odluče objaviti.

„Opet moram reći da je prodoran i poguban uticaj farmaceutske industrije toliko zastrašujući da bukvalno mogu kontrolisati medicinske časopise, medije, kao i zdravstvene agencije“, rekao je dr. Kory. “I tako su zaista dobri u onome što rade. Oni to rade decenijama. … I to rade teže i efikasnije nego što su ikada radili.”

Ali mi uzvraćamo. To je ono što moja organizacija pokušava učiniti.

“Oni od nas koji smo progovorili i imamo bilo kakvo naučno mišljenje koje odstupa od zvaničnog preporučenog, gubimo posao, napadnuti smo. Naša reputacija je napadnuta. Naš kredibilitet je napadnut.”

Ne mogu dobiti pristup lekovima koji spašavaju živote za svoje pacijente jer to nisu isplativi lekovi. Oni se diskredituju. … Gubitak tih sloboda zaista me je najviše pogodilo kao lekara. Ne mogu više da brinem o svojim pacijentima.

Govoreći o nedavnom ukidanju obavezne vakcine protiv covid-a i drugim ograničenjima COVID-19 od strane Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, dr. Kory je rekao da Sjedinjene Države trebaju slediti njihove stope.

DONALD TRAMP PODRŽAO PROTESTE KAMIONDŽIJA U OTAVI

„Nauka oko ovih vakcina i mera i svega ovoga, nauka je tu da pokaže da one ne deluju. Nisu uspjeli”, rekao je dr. Kory.

Nema više smisla biti u stalnom vanrednom stanju javnog zdravlja. Ta vanredna situacija u javnom zdravstvu je završena. A kada se završi, sve te politike moraju prestati, a ja jedva čekam da se to dogodi.

CDC nije odgovorio na zahtev The Epoch Timesa za komentar.

Nulta Tačka/TheEpochTimes