Sve vesti Svet

DUBOKA DRŽAVA U PANICI! DA LI STE SPREMNI?! EVO KADA SA RADOM KREĆE TRAMPOVA DRUŠTVENA MREŽA -TRUTH SOCIAL-

DUBOKA DRŽAVA U PANICI! DA LI STE SPREMNI?! EVO KADA SA RADOM KREĆE TRAMPOVA DRUŠTVENA MREŽA -TRUTH SOCIAL-

Novi medijski poduhvat bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa ogleda se u najavljenoj realizaciji lansiranja njegove aplikacije za društvene mreže Truth Social koja je najavljena za 21. februar- prema Apple Inc i Apple store listi.

TRUTH Social, Tramp Media & Technology Group (TMTG) alternativa Twitteru (TWTR.N) , postaće uskoro dostupna za korisnike širom sveta.

Slično Twitteru, aplikacija nudi funkcije za praćenje drugih ljudi i trend tema, prema demo fotografijama. Njegova poruka ekvivalentna tvitu biće nazvana “istinom”.

TRUTH: What is Donald Trump's new social media platform really about? |  Euronews

Aplikacija će biti lansirana 13 meseci nakon što su Facebook i Twitter kompanije Meta Platforms Inc (FB.O) zabranili Trampa jer je navodno ohrabrivao njegove pristalice da učestvuju u napadu na američki Kapitol 6. januara na osnovu tvrdnji o široko rasprostranjenoj prevari na predsedničkim izborima 2020. godine.

Obeležavajući godinu dana od napada, američki predsednik Džo Bajden rekao je u četvrtak da bi lažne tvrdnje njegovog prethodnika mogle razotkriti vladavinu zakona i srušiti buduće izbore.

TMTG i Apple nisu odgovorili na zahteve za komentar, ali je izvor upoznat sa materijom potvrdio da je 21. februar planirani datum lansiranja aplikacije.

Očekuje se da će lansiranje biti prva od tri faze u razvoju TMTG-a. Druga bi bila pretplatnička usluga za video materijal pod nazivom TMTG+ sa zabavom, vestima i podkastovima, prema web stranici kompanije. Novembarska prezentacija investitora je pokazala da TMTG takođe želi da pokrene podcast mrežu.

TRAMP VRTOGLAVO GUBI PODRŠKU NAKON ŠTO JE PODRŽAO VAKCINACIJU

TMTG je procenjen na 5,3 milijarde dolara na osnovu cene deonica kompanije Digital World Acquisition Corp (DWAC.O) , koja je porasla 20% nakon što je Reuters objavio da se aplikacija nalazi na App Storeu. TMTG je u oktobru pristao da se spoji sa firmom za blanko čekove u vrednosti od 875 miliona dolara.

Trampove pristalice i maloprodajni investitori pokupili su deonice Digital Worlda, kladeći se da će se Trampova popularnost sa njegovom republikanskom političkom bazom pretvoriti u komercijalni uspjeh.

TMTG je prošlog mjeseca prikupio dodatnih milijardu dolara od privatnih investitora.

NultaTačka/Reuters