Sve vesti Svet

Dvojac priznao da je ukrao dnevnik iz pakla Bajdenove ćerke u kojem Ešli piše kako se zajedno “tušira sa tatom”

Dvojac priznao da je ukrao dnevnik iz pakla Bajdenove ćerke u kojem Ešli piše kako se zajedno "tušira sa tatom"

Ešli Bajden se iseljavala iz kuće prijatelja u Delrej Biču na Floridi u proleće 2020. godine, gde je ostavila dnevnik iz pakla, poreska dokumenta, digitalni uređaj sa porodičnim slikama, mobilni i još neke predmete, saopštilo je tužilaštvo.

Dva stanovnika Floride priznala su krivicu za krađu ličnog dnevnika i još nekih predmeta koji su pripadali ćerki predsednika SAD Džozefa Bajdena Ešli, saopštilo je američko ministarstvo pravde.

Nakon krađe samo delić pisanih stranica isplivao je u javnost a to je bilo dovoljno da FBI počne sa hapšenjima novinara koji su obelodanili deliće dnevnika u kojima je Ešli Bajden pričala kako je otac dodiruje te kako se tuširaju zajedno.

Ejmi Heris (40) iz Palm Biča i Džonatan Kurlander (58) iz mesta Jupiter na Floridi izjasnili su se krivima po optužbi za zaveru sa ciljem da se izvrši međudržavni transport ukradene imovine, za koju je predviđena maksimalna kazna od pet godina zatvora.

Rukovodstvo FBI naredilo da se prekine istraga o laptopu Hantera Bajdena otkrivaju UZBUNJIVAČI

– Prodali su njenu imovinu jednoj organizaciji u Njujorku za 40.000 dolara i čak su se vratili po još kada je od njih to zatraženo. Heris i Kurlander su hteli da profitiraju od krađe imovine druge osobe, zbog čega se terete za federalno krivično delo – dodaje ministarstvo pravde.

Tužilaštvo dodaje da se okrivljena Heris potom uselila u prostoriju u kojoj je živela Ešli, ukrala predmete, stupila u kontakt sa Kurlanderom, koji je potom organizovao transport i prodaju predmeta u Njujorku novinarskoj organizaciji.

Delovi paklenog dnevnika tek čekaju da budu objavljeni.

NultaTačka