Sve vesti Svet

Rukovodstvo FBI naredilo da se prekine istraga o laptopu Hantera Bajdena otkrivaju UZBUNJIVAČI

Rukovodstvo FBI naredilo da se prekine istraga o laptopu Hantera Bajdena otkrivaju UZBUNJIVAČI

Rukovodstvo FBI je naredilo agentima da ne istražuju laptop Hantera Bajdena neposredno pre američkih izbora 2020. kako to ne bi oštetilo šanse Džoa Bajdena da svrgne Donalda Trampa, reklo je nekoliko uzbunjivača senatoru Ronu Džonsonu.

Džonsonovo pismo generalnom inspektoru DOJ-a Majklu Horovicu u kome se traži istraga delimično glasi: „Nakon što je FBI nabavio laptop Hantera Bajdena iz kompjuterske prodavnice u Vilmingtonu, Delaver šefofi FBI su rekli podređenima da ne gledaju ono što se nalazi na laptopu i da FBI neće da menja rezultate izbora”- prenosi Dejli Mejl koji je došao u posed pisma.

„Iako razumem vaše oklevanje da istražite stvar koja bi mogla biti povezana sa istragom koja je u toku, jasno mi je na osnovu brojnih verodostojnih otkrića uzbunjivača da se FBI-u ne može poveriti rukovanje laptopom Hantera Bajdena “, nastavlja se u pismu. „Nadam se da razumete da što duže vaša kancelarija stoji po strani i odlaže istragu FBI-jevih postupaka, to će vam biti teže da otkrijete istinu i pozovete pojedince na odgovornost za nepravde .

Nove tvrdnje dolaze nakon što su se u julu pojavile optužbe uzbunjivača da je FBI uoči izbora 2020. laptop označio kao „dezinformaciju“.

U oktobru 2020., mesec dana pre izbora, Timoti Tibo, viši agent FBI-ja u kancelariji Biroa u Vašingtonu naredio je da se zatvori „put pogrdnog izveštavanja o Hanteru Bajdenu“ .

REVOLUCIJA U PAKISTANU! Demonstracije širom zemlje- Građani rasturili kancelarije ELEKTRODISTRIBUCIJE (VIDEO)

Tibo je prekinuo istragu uprkos dokazima da su neki od detalja tačni, prema tom uzbunjivaču. -Dejli Mejl

„Navodi dostavljeni mojoj kancelariji izgleda da ukazuju na to da je među određenim zvaničnicima FBI-ja postojala šema da se potkopaju pogrdne informacije povezane sa Hanterom Bajdenom lažnim sugerisanjem da su to dezinformacije“, napisao je senator Grasli.

Pismo dolazi nakon svedočenja ranije ovog meseca kada je direktor FBI Kristofer Rej, koji je rekao da smatra da su navodi da je agencija pogrešno rukovala laptopom „duboko zabrinjavajuća“. To takođe dolazi kada se istraga DOJ-a u Delaveru navodno intenzivirala poslednjih nedelja, a zvaničnici razmatraju da li da uvedu porez Hanteru zbog poreskih prekršaja ili laganja na saveznom formularu dok je kupovao oružje – što bi mu u to vreme bilo zabranjeno zbog njegovih dobro dokumentovanih problema sa zavisnošću od droga.

NultaTačka/ZeroHedge