Sve vesti Svet

Džonson BRITANCIMA predviđa teška vremena: Računi će biti zapanjujući

Džonson BRITANCIMA predviđa teška vremena: Računi će biti zapanjujući

Odlazeći britanski premijer Boris DŽonson rekao je da će naredni meseci biti teški za stanovnike i da će računi za struju biti zapanjujući.

– Sledećih nekoliko meseci će biti teški, veoma teški. Naši računi za energiju će biti neverovatni. Za mnoge od nas računi za grejanje su već strašni – napisao je on u članku za Dejli mejl.

Prema rečima političara, početak ruske vojne operacije u Ukrajini “uplašio je energetska tržišta”. Istovremeno, DŽonson je siguran da će “ukrajinski narod pobediti u ovom okrutnom obaranju ruku”, kao i Velika Britanija, koja će, prema rečima DŽonsona, jača izaći iz krize.

UN zabrinute zbog otkazivanja Evroprajda- Pozivaju na Ustav a nedavno preporučivali zaključavanje građana

On je obećao i da će njegov naslednik objaviti nove mere finansijske podrške sugrađanima.

Prethodno je britanski energetski regulator Ofgem najavio povećanje maksimalno dozvoljenog iznosa računa za struju za potrošače za 80 odsto od 1. oktobra zbog rasta globalnih cena energenata.

Tako bi maksimalni račun za Britance mogao da poraste za 1578 funti. Prethodni prag cene energije bio je 1.971 funti.

Boris DŽonson, koji je zamenio Terezu Mej na mestu premijera 2019. godine, objavio je 7. jula da se povlači sa mesta premijera i lidera Konzervativne stranke.

Novi lider poslaničke frakcije biće saopšten nakon internog glasanja. Ministarka inostranih poslova Liz Tras i bivši ministar finansija Riši Sunak plasirali su se u finalnu rundu.

NultaTačka/Novosti