Srbija Sve vesti

UN zabrinute zbog otkazivanja Evroprajda- Pozivaju na Ustav a nedavno preporučivali zaključavanje građana

UN zabrinute zbog otkazivanja Evroprajda- Pozivaju na Ustav a nedavno preporučivali zaključavanje građana

Ujedinjene Nacije čija je suborganizacija SZO preporučivala uvođenje diskriminacije građana na osnovu njihovih PCR testova i vakcina te pozdravljala mere zaključavanja dok kroz svoje mirovne snage UN-a vrši zločine širom planete odjednom zna za ljudska prava.

UN u Srbiji navodno su zabrinute zbog najavljene zabrane Evroprajda 2022, koji bi trebalo da se održi u Beogradu od 12. do 18. septembra.

„Evroprajd, koji podrazumeva brojne događaje, jeste prilika za unapređenje prava LGBTI zajednice, i punu primenu antidiskriminacione agende koja je definisana u izmenjenom Zakonu o zabrani diskriminacije, iz 2021. godine“, ističe Fransoaz Žakob, stalna koordinatorka UN-a u Srbiji.

Zapadnjaci pozivaju na bojkot poznatog BELGIJSKOG PIVA jer se proizvodi i prodaje u Rusiji

Evroprajd je takođe prilika da se promovišu temelji snažnog i progresivnog društva zasnovanog na socijalnoj pravičnosti, jednakom pristupu svim pravima, solidarnosti, prijateljstvu i ljubavi, prenosi Euronews Srbija.

Takva zabrana bi takođe mogla predstavljati kršenje prava na slobodu okupljanja zagarantovanog Ustavom Srbije – a imajući u vidu prethodne odluke Ustavnog suda Srbije iz ranijih godina. Bilo bi protivno privrženosti Srbije međunarodnim standardima ljudskih prava, uključujući Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima UN i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima.

Važno je zaštititi dostojanstvo svih ljudi i garantovati ravnopravnost svih građana i građanki, u zakonima i praksi. Ujedinjene nacije su zabrinute zbog višestrukog podsticanja na mržnju i nasilje od strane male manjine glasnih pojedinaca i grupa, koje se dešavalo u poslednjih nekoliko nedelja. Hajde da okupimo ljude, a ne da ih razdvajamo. UN u Srbiji će nastaviti da rade sa LGBTI zajednicom i našim partnerima na izgradnji bolje budućnosti za sve u kojoj su svi slobodni i jednaki.

NultaTačka