Srbija Sve vesti

Edi Rama: Ja sam Vučićev brat- Konačno rešenje je priznanje Kosova

Edi Rama: Ja sam Vučićev brat- Konačno rešenje je priznanje Kosova

Premijer Albanije Edi Rama rekao je, povodom medijskih napisa koji su se pojavili nakon objave zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija u kojoj ga je označio kao „prosrpskog političara“, da je „mnogo više od toga“.

„Što se tiče mog prosrpstva, ja sam više od toga. Ja sam Vučićev brat, ali moj stav je da nam radikalizovana Srbija nije potrebna, posebno u današnjem kontekstu. A ako vidite količinu smeha i samoironije kada smo (Aljbin) Kurti i ja zajedno reći ćete, ne on nije Vučićev već Aljbinov brat. Dozvolite da budem brat i jednima i drugima“, rekao je Rama, prenosi Albanija post.

Rama je poručio da sve stranke na Kosovu i Metohiji treba da pojačaju napore da se ovaj deo Evrope integriše, budući da je najzaostaliji.

„Konačno rešenje je priznanje Kosova od strane Srbije i pravičan mir koji pripada kosovskim Albancima“, poručio je Rama, prenosi Kosovo onlajn.

Rama boravi u Prištini gde se održava osmi sastanak vlada Albanije i privremenih kosovskih institucija, tokom kog je potpisano 19 sporazuma.

NultaTačka/Sputnik