Sve vesti Svet

EKOLOZI TRAŽE OD YOUTUBE-a DA ŠTO PRE ZAPOČNE SA NAJAVLJENOM CENZUROM ONIH KOJI PORIČU KLIMATSKE PROMENE

Stručnjak za klimatske promene požalio se YouTube-u zbog toga što dozvoljava video zapise koji preispituju tačnost navoda vezanih za temu klimatskih promena.

Ovaj stručnjak se požalio platformi da bi trebala da tretira “dezinformacije” o klimatskim promenama na isti način kao što je tretirala “dezinformacije” o COVID-19.

Prof. Michael Mann, direktor Centra  na Državnom univerzitetu Pensilvanije, tvitovao je: „Hej @Youtube. Dobro je što uklanjate videozapise o poricanju COVID-a. Sada je vreme da uklonite videozapise o poricanju klimatskih promena. Oni dugoročno predstavljaju još veću pretnju čovečanstvu.”

U izjavi za Forbes , Mann je rekao: “Sjajno je što YouTube preduzima mere kako bi zaustavio širenje dezinformacija o Covid-19. Ali dezinformacije koje promovišu oni koji poriču klimatske promena  i koji se zalažu za fosilna goriva jednako su rasprostranjene i na kraju smrtonosnije, s obzirom na duboku štetu koju već vidimo od klimatskih promena uzrokovanim od strane ljudi.YouTube mora nešto da preduzme povodom toga.”

PANIČNA AUTOCENZURA! TV EMISIJA OBRISALA ANKETU SA DRUŠTVENIH MREŽA NAKON ŠTO JE NA NJOJ 89% GLEDALACA GLASALO PROTIV OBAVEZNE VAKCINACIJE

Youtube je pre dva meseca najavio uvođenje cenzure na teme koje se tiču klimatskih promena a očekuje se da one stupe na snagu pod punim kapacitetom početkom Januara iduće godine.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA!