Sve vesti Svet

Eksplozija paketa bombe na BOSTONSKOM UNIVERZITETU

Eksplozija paketa bombe na BOSTONSKOM UNIVERZITETU

Sumnjivi paket pronađen na Univerzitetu Northeastern u Bostonu eksplodirao je u kampusu, pri čemu je povređen jedan školski radnik. FBI preuzima ulogu u istrazi, dok službenici utvrđuju kako je paket završio u krugu škole i tačan uzrok eksplozije.

Paket dostavljen u Holmes Hol univerziteta eksplodirao je kada je 45-godišnji službenik pokušao da ga otvori u utorak uveče, rekao je načelnik bostonske policije Felipe Kolon novinarima na konferenciji za novinare. Prema rečima portparola škole, zaposleni je zadobio „lakše povrede i nalazi se na lečenju“.

Policija je napomenula da se eksplozija dogodila oko 19:15 po lokalnom vremenu i pozvala članove zajednice da budu “oprezni” i da “prijave sve sumnjive pakete” koje bi mogli da vide u toj oblasti.

Čovek opisuje iskustvo bliske smrti nakon što je primio Moderna Covid Booster vakcinu

Očigledni strah od bombe izazvao je evakuaciju zgrade, dok je ekipa bostonske policije pozvana da očisti dvoranu. Motivi osobe koja je stavila paket u Holms Hol još uvek su nepoznati vlastima, koje nastavljaju istragu. Bostonsko odeljenje FBI pomaže istrazi, rekao je portparol biroa za CNN.

Nijedan osumnjičeni nije javno identifikovan i nije izvršeno hapšenje.

Policijska uprava univerziteta saopštila je da je oblast o kojoj je reč „trenutno zatvorena” u tvitu oko 22 sata, nekoliko sati nakon što je eksplozija prvi put prijavljena, dok je šef odeljenja Majkl Dejvis kasnije naglasio da je kampus „bezbedan”.

Prema pisanju Boston Heralda , drugi „sumnjivi paket“ je otkriven, ali je kasnije „obezbeđen“ od strane policijskih jedinica za bombe, dok je zasebna „sumnjiva naprava“ takođe pronađena u blizini gradskog Muzeja lepih umetnosti, koji se nalazi u blizini univerziteta, izvestio je filijal Bostonskog NBC-a .

NultaTačka