„Elita“ želi da nam zabrani KAFU jer ona „doprinosi“ klimatskim promenama
Prvo crveno meso, pa plinski šporeti, a sada i kafa. Istraživači iz Kanade trenutno analiziraju „doprinos kafe klimatskim promenama“.
Novu analizu objavili su istraživači sa Univerziteta Kvebek u Čikutimiju u delu pod naslovom „Evo kako vaša šoljica kafe doprinosi klimatskim promenama“
Toni Bler u Davosu poziva na uvođenje digitalne databaze za praćenje nevakcinisanih (VIDEO)https://t.co/BmkAGDa3sY
— Nulta Tačka (@ProdukcijaNT) January 20, 2023
U svojoj analizi istraživači su zaključili „Ograničavanje vašeg doprinosa klimatskim promenama zahteva prilagođenu ishranu, a kafa nije izuzetak. Odabir načina pripreme kafe koji emituje manje GHG (gasova sa efektom staklene bašte) i umerena potrošnja su deo rešenja.”
U svojoj studiji, istraživači su uporedili klimatski uticaj tradicionalne filter kafe, inkapsulirane filter kafe, kuvane kafe (French Press) i rastvorljive kafe (instant kafe).
Studija je zaključila da tradicionalna kafa ima najveći ugljenični otisak.