Sve vesti Svet

Estonija otpočinje novi “trend”! Kreće konfiskovanje oružja ruskom stanovništvu u toj zemlji

Estonija otpočinje novi "trend"! Kreće konfiskovanje oružja ruskom stanovništvu u toj zemlji

Ruskim državljanima koji žive u Estoniji policija će nasilno oduzeti vatreno oružje ako odbiju da ga dobrovoljno predaju prema novom zakonu.

Mera oduzimanja oružja odnosiće se i na Beloruse koji žive u toj istočnoevropskoj zemlji.

Vlada je finalizirala detalje zakona i on će biti stavljen pred zakonodavno telo, nakon čega se očekuje da bude izglasan.

Upitana da li očekuje da će se vlasnici oružja povinovati, estonska premijerka Kaja Kalas rekla je da joj je to „teško da proceni“.

„U svakom slučaju, ovaj nacrt zakona ćemo poslati Riigikogu-u tokom mandata aktuelne vlade. To je već dogovoreno, a rok je određen. Svakako ćemo dati vremena ljudima da dobrovoljno predaju oružje, a nakon isteka ovog roka na red će doći policija“, dodala je ona.

Kalas je rekla da zbog „trenutnih okolnosti“ Rusi i Belorusi „sa oružjem u rukama predstavljaju pretnju bezbednosti Estonije“.

Talas štrajkova u Velikoj Britaniji od 1. oktobra zbog malih plata i uslova rada

Državljani Rusije koji žive u Estoniji već se suočavaju sa mogućnošću da im država konfiskuje imovinu.

Ukupno će samo 629 registrovanih vlasnika oružja morati da preda svoje vatreno oružje.

Da li je bezbednost Estonije toliko slaba da im preti vojska od samo nekoliko stotina? Od kojih velika većina verovatno nije baš toliko zainteresovana za vođenje nasilne domaće pobune protiv države?

Istorija pokazuje da se to obično ne završava dobro za manjinske grupe koje se odriču svog prava na samoodbranu kao odgovor na vladine mere.

MARIO ZNA i TATJANA NIKČEVIĆ- Ovo će pomoći MNOGIMA- Otkriven način kako da večno budete SLOBODNI

Nulta Tačka/InfoWars