Sve vesti Svet

EU zapretila Srbiji: Ukoliko se ne održi “Evroprajd”, evropske institucije će reagovati

EU zapretila Srbiji: Ukoliko se ne održi "Evroprajd", evropske institucije će reagovati

Glasove koji pozivaju na neodržavanje Evroprajda (Euro Pride) u Beogradu, smatram opasnim, izjavio je juče izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Vladimir Bilčik te tako nastavio pritisak na našu zemlju a ujedno i pritisak na sve građane u Srbiji za koje zapad ima plan da se odreknu tradicionalnih vrednosti kako bi se priklonili agendi Brisela.

On je u razgovoru za Radio slobodna Evropa podvukao da ukoliko ta manifestacija ne bi bila održana kada je zakazana, to bi zauzelo značajno mesto u njegovom izveštaju Evropskom parlamentu o Srbiji, a veruje i da bi druge evropske institucije reagovale.

„Treba zaštititi glasove te zajednice od onih koji pozivaju na potpunu zabranu i na povlačenje ove dobre tradicije“, rekao je Bilčik, pojašnjavajući da su građanske slobode, koje se simbolično brane i održavanjem parada ponosa, u osnovi evropske agende.

SMRT TRANS AGENDE! Nobelovka Kristina Volhard rasturila sve tvrdnje o broju polova!

Beograd je, dodao je, živahan kosmopolitski grad na Balkanu i sada već ima dugu tradiciju održavanja prajd skupova, i „mislim da je to dobar signal svim građanima, ne samo Beograda, već Srbije, Zapadnog Balkana i regiona“.

„Ove godine će to biti poseban Prajd, jer će imati snažnu evropsku dimenziju. Dakle, sve te glasove smatram opasnim. Oni očigledno ne žele da vide napredak Srbije na evropskom putu, ne žele da vide evropsku budućnost Srbije“, rekao je Bilčik.

NultaTačka