Sve vesti Svet

EVO DOKLE JE DOVEO COVID 19! PRAVE SUPER VAKCINU KOJOM ĆE POTPUNO MENJATI DNK POJEDINCA

EVO DOKLE JE DOVEO COVID 19! PRAVE SUPER VAKCINU KOJOM ĆE POTPUNO MENJATI DNK POJEDINCA

Transhumanistički naučnici trenutno obaraju sve granice normale, ohrabreni neodobrenim i neproverenim injekcijama genske terapije za Kovid 19. Ovaj genetičar sa Stanforda to naziva ”autokorektnom” vakcinom koja doslovno prepravlja vašu DNK koja će biti prosleđena vašem potomstvu, (neka hvala).

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Revolucionarna vakcina ”superheroj” inspirisana DNK kodom olimpijskih sportista mogla bi da pomogne u transformaciji društva tokom sledeće decenije, tvrdi vrhunski genetički naučnik.

Vakcina bi obezbedila doživotnu zaštitu protiv tri do deset vodećih uzroka smrti, kaže Euan Ešli, profesor medicine i genetike sa Univerziteta Stanford. Takozvana vakcina ”superheroj” mogla bi da ponudi istovremenu, dugoročnu zaštitu od bolesti srca, moždanog udara, Alchajmerove bolesti i bolesti jetre, zahvaljujući napretku genetskog inžinjeringa.

Ovaj prodorni tretman pružio bi nacrt ”idealnih” ćelija od muškaraca i žena čiji su geni otporniji na bolesti od onih kod prosečne osobe, zajedno sa ”uputstvom za upotrebu” koje će pomoći telu da ”popravi, doradi i poboljša” ljudsko telo. Jedna doza mogla bi dovesti do ”genetske nadogradnje za čitav organizam” koja bi smanjila rizik od privremene smrti kod nekih odraslih za čak 50%.

Kada će ”superheroj” vakcina postati dostupna ?

Profesor Ešli kaže da će vakcina primeniti onima kojima je ozbiljna klinička potreba pre nego što će se primeniti na širu populaciju, uključujući decu. Očekuje se da će klinička ispitivanja pojedinačnih komponenti započeti do 2026. godine, a kombinovana vakcina će postati dostupna u roku od 10 do 15 godina.

Ako se otkrića u istraživanju genoma i tehnologiji nastave razvijati istim brzim tempom, vakcina bi mogla biti široko dostupna širom sveta za samo 10 godina.

”Genomska medicina je obećavana decenijama, ali zahvaljujući napretku na terenu sada dolazimo do faze kada će to obećanje postati stvarnost, uvodeći u smelu novu eru medicinskih tretmana. Uskoro ćemo imati alate genetskog inžinjeringa za popravljanje, doterivanje i poboljšanje DNK povezane sa mnoštvom bolesti koje ograničavaju život, kako bismo svi bili manje skloni razvoju ovih bolesti tokom svog života.

Ovo naravno, ne znači da možemo da nateramo ljude da žive večno i ne možemo da garantujemo da će se životni vek povećati, ali verovatno je da bi se u mnogim slučajevima moglo izbeći prevremene smrti”, izjavio je profesor Euan

Međutim, većina genomskih vakcina, uključujući predloženi ”superheroj” vakcinu, deluje tako što isporučuje nizove genetskog koda određenim ćelijama. Ovaj kod uključuje više verzija ”uređivača gena”, alata poput programa za obradu teksta, koji menja samo jedno slovo DNK iz verzije koja je sklona bolestima u verziju otpornu na bolesti.

Da bi se osiguralo da urednici gena sigurno dođu do pravih organa i da se ne unište na putu telesnog umunološkog sistema, oni se prenose inaktiviranim ciljanjem virusa ili su zatvoreni u lipide (čestice masti) do tačnog odredišta. Fajzer Bion-Tech koristi lipidnu tehniku za pakovanje svoje kovid vakcine.

Naučnici upoređuju uređivanje gena sa funkcijom ”automatskog ispravljanja” koja se koristi za ispravljanje pravopisnih grešaka u dokumentima napisanim na računaru. Umesto da prepisuje reči, uređivanje gena prepisuje oštećenu DNK. Tehnika nije nova, ali ostaje relativno neproverena, barem kod ljudi.

”Uređivanje gena sa sobom donosi uzbudljivu mogućnost sprečavanja ozbiljnih bolesti u populaciji pre nego što se one razviju. Neće svi biti podložni ovim bolestima, ali, za one koji jesu, ovo će biti revolucionarno novi pristup prevenciji bolesti.

Još mnogo toga treba učiniti, ne samo u pogledu osiguranja da je lek siguran, a u genetskoj medicini nikada ništa nije zagarantovano, ali kako sada izgleda, čini nam se da bismo mogli izbeći veliki broj srčanih i moždanih udara i mnoge druge bolesti da bi ljudi duže bili zdravi i srećni”, izjavio je profesor Euan.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”