Sve vesti Svet

EVO DOKLE VEĆ DANAS IDE ,,EKOLOŠKA” PROPAGANDA! AMERIČKI ,,CBS”: TALIBANI SU POBEDILI ZBOG KLIMATSKIH PROMENA

Američki CBS je optužen za spinovanje izmišljenih informacija inspirianim Gretom Thunberg o katastrofalnom ishodu 20-godišnjeg rata u Avganistanu, nakon što su na društvenim mrežama isplivale tvrdnje da su talibani dobili pomoć zbog borbe protiv klimatskih promena.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ovaj medij objavio je u petak ekskluzivni izveštaj u kojem se nastoji da se objasni zbog čega su amerikanci doživeli debakl vredan trilion dolara u Avganistanu, debakl koji se završio potpunim kolapskom avganistanske nacionalne vojske samo nekoliko nedelje nakon što su se iz Avganistana povukle ,,koalicione snage.”

Naslov je glasio ovako: ,,Kako su klimatske promene pomogle jačanju talibana”, – istraživanje CBS-a otkrilo je da su talibani imali ogromnu korist i tajnu podršku pojedinih zemalja koje zagovaraju klimatske promene.

,,Protekle tri decenije donele su poplave i sušu koje su uništile useve i ostavile ljude gladnim. I talibani- verovatno bez znanja da su uzrok zapravo klimatske promene- iskoristili su tu bol kod stanovništva”, stoji u izveštaju.

CBS se pozvao na izveštaj čiji je autor Germanwatch, nevladina organizacija za politiku zaštite okoline koja traži ,,globalnu jednakost”, tvrdeći da je Avganistan šesti u svetu od zemalja koje su najviše pogođene klimatskim promenama.

Globalni indeks klimatskog rizika organizacije za 2021. ukazuje na ,,nekoliko polava i klizišta” koje su se dogodile 2019. godine kao i na ,,ozbiljne suše” u 2018. godini kao dokaz da je Avganistan ,,napadnut” ekstremnim vremenskih događajima povezanim sa klimom.

Na samom kraju ovog urnebesnog članka, CBS napominje poznati avganistanski proizbod: opijumski mak. Prema izveštaju, tokom 20-godišnjeg rata, talibani su ,,kontrolisali unosnu trgovinu makom” prikupivši milijarde od ilegalne trgovine drogom. U delu se misteriozno izostavlja da je pod talibanskom vlašću uzgoj maka u Avganistanu bio potpuno iskorenjen do maja 2000. godine. Zemlja je povratila titulu vodećeg svetskog dobavljača opijumskog maka nakon invazije koju su predvodile SAD i ostale zemlje koalicije u oktobru 2001.

,,Dakle haotično povlačenje istaklo je pravi uzrok neuspeha SAD-a i kako kaže CBS to nije nesposobnost vojske i vlasti već klimatske promene. Moramo hitno da pobedimo pravog neprijatelja, to su klimatske promene pre nego što one pobede nas”- stajalo je u izveštaju.

Dokle su spremni promoteri ,,klimatskih promena” da idu ako su već stigli do ovde? Šta vi mislite, kakav je vaš stav? Učestvujte u diskusiji na našem zvaničnom Telegram kanalu NULTA TAČKA- https://t.me/nultatacka

NultaTačka/InfoWars