Sve vesti Svet

EVO ŠTA SE DESI KADA PRIZNATE DA STE UČESTVOVALI U ZAVERI! GLAVNI UREDNIK NEMAČKOG ,,BILD-a” OTUPŠTEN I ODJEDNOM SE TERETI ZA BEZBROJ ZLOČINA!

Drugog avgusta ove godine, desio se izuzetan događaj u svetu korporativnih medija: Jedan urednik javno se izvinio čitaocima zbog propagandističkog (ili jednostavnije rečeno – lažnog) izveštavanja o ‘pandemiji’…

Čovek koji se usudio da ovako izneveri gazde korporativnih medija i njihovu horor priču, bio je – ni manje, ni više – nego glavni urednik moćnog nemačkog tabloida Bild, Džulijan Rajhelt. On se javno izvinio deci zbog „politike koja ih je, ovih godinu i po, učinila žrtvama nasilja, zapostavljanja, izdvojenosti i usamljenosti.“ Zbog kampanje zastrašivanja.

Evo njegovog izvinjenja na nemačkom, engleskom i francuskom jeziku:

Na odmazdu nije trebalo dugo čekati. Juče je otpušten iz Bilda uz optužbe i istragu za seksualno zlostavljanje i korupciju, nakon što se priča o glavnom uredniku Bilda pojavila u – Njujork Tajmsu!

Sasvim je onda razumljivo zbog čega je ogromna većina gledalaca ispod gornjeg videa komentarisala da je u pitanju očigledno medijsko disciplinovanje.

Ali čak i da nije tako, čak i da je Rajhelt zaista počinio sve te zločine, morate se zapitati kako je moguće da je neko takvog čoveka onda uopšte zaposlio i postavio na vrh medijske piramide u Nemačkoj. Nisu li to isti oni koji su ‘otkrili’ njegov zločin?

Ili su prekasno otkrili da je on ipak bio previše pošten za šefa korporativnog medija?

I naravno, ne zaboravimo najvažnije pitanje: Za sve ono što se u medijima i dalje svom snagom radi, nikako nije dovoljno samo izvinjenje…

NultaTačka/SrbinInfo