Sve vesti Svet

EVROPSKA AGENCIJA ZA LEKOVE: ŠIRENJE OMIKRONA ZAVRŠAVA PANDEMIJU, DODATNE DOZE VAKCINE NISU ODRŽIVE

EVROPSKA AGENCIJA ZA LEKOVE: ŠIRENJE OMIKRONA ZAVRŠAVA PANDEMIJU, DODATNE DOZE VAKCINE NISU ODRŽIVE

Evropska Agencija za lekove u najnovijem saopštenju slobodno se može reći na putu je da stavi tačku na dalji tok histerije bez obzira što nije u njihovom interesu.

Iako je koronavirus još uvek u fazi pandemije, širenje soja omikron pretvoriće virus u endemsku bolest, saopštila je Evropska agencija za lekove (EMA).

Agencija je izrazila sumnju u vezi sa primenom četvrte doze vakcine, uz ocenu da ubrizgavanje ponovljenih doza nije održiva strategija.

NEMCI ŽELE DA GASE TRELEGRAM?! MINISTAR PRAVDE NEMAČKE ZAPRETIO: ILI OTVORITE PREDSTAVNIŠTVO ILI VAS ČEKAJU KAZNE I BLOKIRANJE

“Niko ne zna tačno kada ćemo biti na kraju tunela, ali ćemo tamo stići”, izjavio je predstavnik agencije Marko Kavaleri i dodao da će se povećanjem imunizacije i prirodnim imunitetom koronavirus polako kretati ka endemskoj bolesti.

Prema njegovim rečima, ne sme da se zaboravi da je koronavirus još u fazi pandemije.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) sa svoje strane je saopštila da je još rano označiti koronavirus kao endemsku bolest, što je slučaj sa gripom.

Prema navodima SZO, više od polovine stanovništva Evrope bi moglo da bude zaraženo omikronom u naredna dva meseca.

SZO je takođe ocenila da borba protiv pandemije koronavirusa uz pomoć dodatnih doza trenutnih vakcina nije održiva strategija.

NultaTačka/b92