Srbija Sve vesti

Evropska komisija nastavlja sa pritiscima ka Srbija zbog Evroprajda

Evropska komisija nastavlja sa pritiscima ka Srbija zbog Evroprajda

Zamislite kada bi se po pitnanju Kosova i Metohije EU i Zapad uključili toliku u rešavanje problema kako su se uključili u “rešavanje” održavanja “Evroprajda”. Gde bi nam bio kraj?

Nakon najave otkazivanja Evroprajda, Evropska unija ohrabruje srpske vlasti da nastave kontakte sa organizatorima i pronađu rešenje za održavanje Evroprajda u miru i bezbednosti, navodi se u saopštenju portparola Evropske komisije Petra Stano. “Radujemo se konačnoj pozitivnoj odluci.

EU pridaje veliku važnost ovom Prajdu da se održi u mirnim okolnostima i uz bezbednost učesnika”, dodaje se u saopštenju.

Legalizovana samoubistva sve popularnija u Zapadnom svetu

Kako se navodi, EU podržava jednakost i odbacuje sve oblike diskriminacije. (sem u slučajevima COVID-a, kada promoviše i uvodi diskriminatorne zakone)

„Evroprajd je prvi put održan 1992. godine i zalaže se za jednaka prava LGBT osoba širom Evrope, podržavajući one koji se suočavaju sa diskriminacijom, nasiljem ili mržnjom bez razloga osim svog pola ili seksualnosti“, rečeno je iz EK i dodaje se da očekuju da se njihovi najbliži partneri posvete zaštiti i unapređenju ljudskih prava.

„Ovo uključuje poštovanje prava LGBT osoba, uključujući njihovo pravo na slobodu okupljanja i izražavanja u skladu sa njihovim Ustavom i međunarodnim obavezama u vezi sa ljudskim pravima“, zaključuje se u saopštenju Evropske komisije.

NultaTačka/Mediji