Sve vesti Svet

FACEBOOK, INSTAGRAM IZBRISALI VIDEO SNIMAK BRAZILSKOG PREDSEDNIKA U KOJEM ON POVEZUJE VAKCINE PROTIV COVID-a SA AIDS-om

Fejsbuk i Instagram izbrisali su video koji je napravio Žair Bolsonaro, u kojem brazilski predsednik govori o povezanosti vakcinacije protiv korona virusa i SIDE, objavio je list Folja de Sao Paulo u ponedeljak.

Brazilian President Reportedly Hospitalised

Mediji se pozivaju na izjavu predstavnika kompanija koji tvrde da politika društvenih mreža ne dozvoljava tvrdnje da vakcine protiv COVID-19 mogu da ubiju ili nanesu ozbiljnu štetu ljudima.

Bolsonaro je prošle nedelje citirao izveštaje koji su navodno dolazili iz Ujedinjenog Kraljevstva da vakcinacija protiv COVID-19 može da podstakne SIDU kod osoba sa virusima imunodeficijencije.

Brazilsko društvo za infektivne bolesti i Brazilsko medicinsko udruženje opovrgnuli su Bolsonarove izjave i pozvali ljude koji žive sa HIV-om da se vakcinišu trećom dopunskom vakcinom.

To nije prvi put da se predsedniku Brazila blokira sadržaj na internetu. Jutjub je blokirao video snimke na Bolsonarovom kanalu u kojima je promovisao efikasnost lekova: Ivermektina (koji se koristi za lečenje mnogih vrsta parazitskih infestacija) i Hidroksihlorokina (koji se koristi za sprečavanje i lečenje malarije) protiv koronavirusa i beskorisnost mandatornih maski.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I MIROSLAV PAROVIĆ O ONOME O ČEMU MALO KO SME DA PRIČA!

Nulta Tačka/InfoWars

O uredniku

Milena Stojakovic