Sve vesti Svet

FAUČI PRIZNAO da su mere “borbe” protiv COVID-a koje je on izazvale negativne posledice na EKONOMIJU I ŠKOLARCE

FAUČI PRIZNAO da su mere "borbe" protiv COVID-a koje je on izazvale negativne posledice na EKONOMIJU I ŠKOLARCE

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti dr Entoni Fauči priznao je u sredu da je znao da će „drakonska“ politika COVID-19 za koju se zalagao dovesti do „kolateralnih negativnih posledica“ po „ekonomiju“ i „školsku decu“.

Faučijevi komentari došli su tokom prvog dana Atlantik festivala, trodnevne konvencije koju je organizovala medijska kuća The Atlantic na kojoj su govori i intervjui istaknutih članova medija, vlade i političkih aktivista.

Tokom događaja, Fauči je razgovarao sa urednikom Atlantika Rosom Andersenom pred publikom uživo o svojim iskustvima kao vodećeg medicinskog profesionalca koji radi u saveznoj vladi tokom pandemije COVID-19.

U jednom segmentu svog govora, doktor je govorio o svojim uputstvima za uspostavljanje „drakonskih“ smernica za pandemiju znajući da će iz toga proizaći „kolateralna“ šteta.

Domaći mediji: Bolnicama naloženo: gasite klimu, liftove, sterilizatore

Pre nego što je izneo svoju centralnu poentu, Fauči je prvo okrivio „podvojenost“ „društvenih medija“ za pretvaranje svakog dela njegovog uputstva tokom pandemije u zbunjujuću i kontroverznu izjavu.

„Kada imate podele u društvu gde svaki put kada nešto kažete, imate X broj ljudi sa društvenim medijima koji to žele da napadnu, to dodaje razumljivu konfuziju kada imate posla sa epidemijom koja se razvija“, rekao je Fauči.

Zatim je opravdao svoje oštre smernice o COVID-u, uključujući guranje savezne vlade da naloži zatvaranje, maskiranje, a kasnije i vakcinaciju, jer su bolnice „preplavljene“.

„Naravno, kada dajete preporuke, ako je primarni cilj kada se nosite sa situacijom u kojoj su bolnice u Njujorku preplavljene, jedinice intenzivne nege postavljene u hodnicima, morate da uradite nešto što je prilično drakonsko“, priznao je doktor.

On je nastavio: „A ponekad kada radite drakonske stvari, to ima kolateralne negativne posledice, baš kao i kada zatvorite objekte, čak i privremeno, to ima štetne posledice na ekonomiju, na školsku decu . Znate to“.

Faučijevi komentari usledili su nakon najnovijeg izveštaja o obrazovanju od ranije ovog meseca koji otkriva da su blokade zbog COVID-a 19, koje su dovele do zatvaranja škola i pravila virtuelnog učenja, rezultirale, kako je Ministarstvo obrazovanja reklo, „najvećim prosečnim padom u čitanju od 1990. godine,“ među nacionalnim školarcima.

NultaTačka/FoxNews