Sve vesti Svet

FAUČI PROTIV NOVE GODINE!

FAUČI PROTIV NOVE GODINE!

Dr Entoni Fauči, medicinski savetnik Bele kuće, rekao je u sredu da bi neki Amerikanci možda želeli da preispitaju svoje planove za novogodišnju noć s obzirom na porast Omicron varijante Covida-19.

Tokom brifinga tima za reagovanje na Covid-19 Bele kuće, Fauči je rekao da bi Amerikanci koji su vakcinisani i dobili dopunsku vakcinu trebalo da se osećaju prijatno proslavljajući Novu godinu u malim okupljanjima sa drugim ljudima koji su vakcinisani.

“Ako ste u takvoj situaciji u svom domu, sa porodicom, roditeljima, decom, bakama i dekama, i svi su vakcinisani i sa buster dozom, bez obzira ako rizik nikada nije ni u čemu nula, rizik je dovoljno nizak da možete da osećate da bi trebalo da nastavite da ostvarujete te planove,” rekao je Fauči.

Međutim, Fauči je rekao da bi Amerikanci trebalo da izbegavaju da izlaze na velike novogodišnje žurke.

“Ako su vaši planovi da idete na novogodišnju zabavu od 40 ili 50 osoba sa svim zvonima i zviždaljkama i svi se grle i ljube i žele jedni drugima srećnu Novu godinu, toplo bih vam preporučio da ove godine to ne radimo,” rekao je Fauči.

Faučijeve preporuke su slične onima koje je dao pre božićnih praznika. On je pozvao vakcinisane ljude da slave sa drugim vakcinisanim članovima porodice, ali je upozorio da ne dolaze na velika okupljanja.

“Želim da se uverim da se ovo ne pomeša sa odlaskom na veliki skup, a ima ih mnogo, partija koje imaju 30, 40, 50 ljudi u kojima ne znate vakcinalni status pojedinaca, Fauči je rekao prošle nedelje. “To su vrste funkcija, u kontekstu Covid-a, a posebno u kontekstu Omicrona, na koje ne želite da idete.”

MARIO ZNA i SAŠA RADULOVIĆ- Sledi ekonomska kriza, deo njihovog plana- Mediji ćute o referendumu

Nulta Tačka/WXYZ