Sve vesti Svet

FBI UPAO U LABORATORIJU ZA TESTIRANJA NA KOVID! VLASNICI ZARADILI MILIONE NA LAŽNIM REZULTATIMA

FBI UPAO U LABORATORIJU ZA TESTIRANJA NA KOVID! VLASNICI ZARADILI MILIONE NA LAŽNIM REZULTATIMA

FBI je izvršio pretres kompanije za testiranje na Covid-19 koja je optužena da daje “netačne i varljive” rezultate.

Sedište Centra za kontrolu kovida u Ilinoisu – koji je od američke vlade primio više od 124 miliona dolara za svoju kliničku laboratoriju – pretražili su savezni agenti u subotu samo nekoliko dana nakon što je kancelarija državnog tužioca Minnesote podnela tužbu optužujući kompaniju da pruža lažne rezultate testova.

Portparol FBI-a iz Čikaga Siobhan Johnson rekla je za USA Today da je Biro “sprovodio aktivnosti za sprovođenje zakona koje je odobrio sud” u sedištu kompanije u Rolling Meadowsu, dok je portparol kancelarije državnog tužioca Ilinoisa rekao za novine da je “apsolutno posvećen zaštiti ljudi od onih koji pokušavaju da profitiraju na smrtonosnoj pandemiji Covid-19.”

ITALIJANSKI LEKARI I STOMATOLOZI KOJI NISU POTPUNO VAKCINISANI SUSPENDOVANI SA POSLA

I FBI i kancelarija državnog tužioca Illinoisa odbili su da elaboriraju za kakvo je “protivpravno ponašanje” kompanija optužena. Međutim, u tužbi Minnesotana se navodi da je “kompanija namerno pogrešno prijaviljivala negativne rezultate testova potrošačima koji nikada nisu završili testove na Covid-19 .”

Neki klijentisu se žalili da im Centar za kontrolu kovida nikada nije poslao  rezultate, dok su drugi tvrdili da su dobili negativan rezultat pre nego što su uopšte testirani.

U saopštenju na svojoj web stranici u četvrtak, centar je objavio da će sve njegove lokacije biti zatvorene do daljnjeg.

“CCC koristi ovu operativnu pauzu za obuku dodatnog osoblja o prikupljanju uzoraka i rukovanju, uslugama za korisnike i najboljim komunikacijskim praksama, kao i usklađenosti sa regulatornim smernicama”, navodi se u saopštenju. “CCC će pružiti ažurirane informacije o planovima ponovnog otvaranja kada za to dođe vreme.”

OVO SE NE PROPUŠTA! MARIO ZNA NIKADA NE GREŠI!

Vlasnici kompanije, 35-godišnji Akbar Ali Syed i 29-godišnja Aleya Siyaj, nedavno su se našli u još većem problemi nakon što je Syed na svom sada uklonjenom TikTok nalogu objavio video snimke luksuznih automobila i vile od 1,36 miliona dolara. .

Syed i Siyaj su u novembru kupili vilu – koja sadrži fontanu, bele stubove, privatan ograđen put i kristalne lustere – a Daily Mail sugerisao je da je par potrošio milione dolara samo na luksuzna vozila.

NultaTačka