Sve vesti Svet

Fejsbuk zabranio jednu od najvećih grupa “Childrens Health Defence” Roberta F. Kenedija

Fejsbuk zabranio jednu od najvećih grupa “Childrens Health Defence” Roberta F. Kenedija

Dečja zdravstvena odbrana (CHD), jedna od najvećih grupa za borbu protiv obavezne vakcinacije u SAD, zabranjena je i na Fejsbuku i na Instagramu zbog širenja „dezinformacija o Covidu“. Meta tvrdi da je grupa više puta prekršila pravila o dezinformacijama.

Snimak ekrana koji je podelila organizacija pokazuje da je Meta zabranila stranice zbog „dezinformacija koje bi mogle da dovedu do štete u stvarnom svetu“.

Osnivač grupe, Kenedi, optužio je Metu da deluje kao „surogat krstaškog pohoda savezne vlade da ućutka sve kritike drakonske vladine politike“.

CHD je napomenuo da je zabrana došla usred tekuće tužbe protiv Mete, u kojoj se optužuje tehnološki gigant da je prekršio Prvi amandman oslanjajući se na CDC da utvrdi naučnu istinu.

Britanska zdravstvena služba UPOZORAVA na povećanje broja SMRTNIH SLUČAJEVA zbog visokih cena računa

CHD tvrdi u tužbi da je „Fejsbuk ušao u sporazum sa Belom kućom da cenzuriše čitavu kategoriju govora, da je deplatformisao predsednika CHD-a Roberta F. Kenedija mlađeg i uklonio CHD-ovo dugme ‘doniraj’ na Fejsbuku, usmeravajući saobraćaj na organizacije treće strane za proveru činjenica koja traži donacije”.

Severni okrug Kalifornije je prošlog juna odbacio tužbu, ali je na nju uložena žalba.

Nulta Tačka/ReclaimTheNet