Sve vesti Svet

FORBS OBRISAO OBJAVLJENI ČLANAK STRUČNJAKA ZA OBRAZOVANJE KOJI TVRDI DA PRISILJAVANJE DECE DA NOSE MASKE UZROKUJE PSIHOLOŠKE TRAUME

Pisao Elena Vuk

Parola masmedija: “Svako neslaganje mora biti sankcionisano.”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Forbes je izbrisao članak koji je napisao obrazovni stručnjak koji je utvrdio da prisiljavanjem školaraca na nošenje maski za lice izaziva psihološke traume nakon što je članak počeo da bude viralan.

Članak koji je napisao je Zak Ringelstein, koji je doktorirao obrazovanje na Univerzitetu Columbia i osnovao Zigadoo, obrazovnu i razvojnu aplikaciju namenjenu pomoći deci.

Ringelstein objašnjava kako je naporno radio na uklanjanju standardnog testiranja iz škola, ali da je to poremećeno kada je počela pandemija, proces koji je „transformisao američki javni obrazovni sistem u nešto neprepoznatljivo: “sistem ograničenja i obaveza koji su bili daleko represivniji nego što je ikada bilo standardno testiranje. . ”

Ringelstein je napao mišljenje da su “deca otporna” i da mogu savladati teška pravila COVID-a koja im se nameću tvrdeći: “Maske i socijalno distanciranje izazivaju traumu i traumu u mladosti su razvojno opasne, posebno za decu koja će doživljavati traume i kasnije u njihovim životima. ”

Otišao je dalje, primetivši kako su nove mere stvorile učionice pune usamljene, zbunjene dece.

„Učenici u većini američkih učionica sada moraju nositi “pokrivače” preko lica i držati se podalje od vršnjaka celi školski dan. U mnogim školama učenici su primorani da se sami igraju tokom odmora. Čak i za najmlađu školsku decu stolovi su u nizovima i odvojeni. Deca ne vide jedno drugome osmehe niti uče kritično važne društvene i verbalne veštine. ”

Primjećujući kako je „trenutna šansa deteta da umre od Covid-19 u Americi manja od njegove šanse da umre od udara groma ili saobraćajne nesreće“, Ringelstein tvrdi da je rizik od obolevanja dece daleko veći od dobijanja psihološke traume porouzrokovanom društvenim pravila distanciranja.

“Neurološka istraživanja pokazuju da deca koja u mladosti dožive ovu vrstu straha i traume prolaze kroz strukturno i funkcionalno restrukturiranje prefrontalnog korteksa mozga, što dovodi do rezultiranja emocionalne i kognitivne obrade problema”, piše on.

“Nadalje, deca pod maskama koja su socijalno distancirana imaju veću verovatnoću da vode sedeći način života u školi i kod kuće, pa je stoga veća verovatnoća da će postati depresivna. Gojaznost nesrazmerno pogađa decu sa niskim prihodima i može dovesti do doživotnih zdravstvenih izazova koji često rezultiraju ranom smrću. Nažalost, prevalencija kliničke depresije i anksioznosti već se udvostručila za decu na globalnoj skali od početka pandemije COVID-19 i verovatno će se pogoršati sa stalnim ograničenjima. ”

„Deca pod maskama će verovatno propustiti i kritički razvoj jezika, još jedno fundamentalno područje rasta u ranim godinama u kojem deca sa niskim primanjima već imaju nesrazmerne nedostatke.”

Verovatno zato što se Ringelstein usudio osporiti prisiljavanje dece da nose maske, Forbes je povukao njegov članak nakon što je počeo da privlačiti veliku pažnju putem društvenih medija.

Čak ni stručnjacima u obrazovanju koji blisko znaju kako su deca pogođena ovim izazivačem trauma, nije dopušteno da ponude svoje mišljenje i neslaganje koje se protivi ortodoksiji COVID-a koja zahteva nemilosrdnu ideološku usklađenost.

Studija istraživača sa Univerziteta Brown otkrila je da su prosečni rezultati koeficijenta inteligencije male dece rođene tokom pandemije opali za čak 22 boda, dok su verbalne, motorne i kognitivne performanse u zaostatku zbog zaključavanja.

NOVA STUDIJA KAŽE DA BEBE KOJE SU ROĐENE TOKOM PANDEMIJE COVID-19 IMAJU NIŽI IQ

Michael Curzon napomenuo je da su dva primarna uzroka toga maske za lice i deca raspoređena po učionicama tako da budu što dalje jedna od drugih.

“Deca rođena u proteklih godinu dana u zatvorima, u vreme kada je Vlada sprečila bebe da se viđaju sa starijom rodbinom i drugim članovima šire porodice, da se druže u parkovima ili sa decom prijatelja svojih roditelja i da proučavaju izraze lica iza maski meštana u zatvorenim javnim prostorima, značajno su smanjili verbalne, motorne i ukupne kognitivne performanse u odnosu na decu rođenu pre, prema novoj američkoj studiji. Testovi o ranom učenju, verbalnom razvoju i neverbalnom razvoju dali su rezultate koji su bili daleko iza onih iz godina koje su prethodile zatvaranjima ”, napisao je on.

Link ka obrisanom članku(objavljenom u Forbes magazinu): https://archive.ph/9MeFZ

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/InfoWars