Sve vesti Svet

Francuska uvodi biometrijske zdravstvene kartice

Francuska uvodi biometrijske zdravstvene kartice

Francuski zakonodavci odobrili su plan za pokretanje biometrijske zdravstvene kartice. Projekat je pokrenut kao deo paketa finansijske pomoći za rešavanje krize troškova života.

Francuska ima zdravstvenu karticu pod nazivom Carte Vitale, koja omogućava onima koji su registrovani u zdravstvenom sistemu zemlje da dobiju nadoknadu medicinskih troškova. Uplate se vrše automatski jer je kartica povezana sa bankovnim računom korisnika.

Biometrijska kartica Carte Vitale ima snažnu podršku konzervativnih zakonodavaca i oni su postavili uslov da prođe kroz paket finansijske pomoći. Pristalice novog Carte Vitale-a tvrde da će to pomoći u borbi protiv prevare u socijalnoj zaštiti.

Dok je objašnjavao kako će to funkcionisati, poslanik desnog centra Thibault Bazin rekao je da će kartica imati čip koji će sadržavati “fizičke karakteristike osiguranika, kao što su njihovi otisci prstiju” kako bi se omogućila verifikacija identiteta.

Nemačka uvodi moratorijum na prijem izbeglica iz Ukrajine

Biometrija obezbeđuje da samo vlasnik kartice može da koristi karticu, a čip bi omogućio trenutnu deaktivaciju kada se prijavi krađa kartice.

Oni koji se protive biometrijskoj kartici Carte Vitale kažu da će proces biti dugotrajan, skup i da će to biti još jedna pretnja privatnosti.

Nulta Tačka/ReclaimTheNet