Sve vesti Svet

Francuski novinar poginuo u Ukrajini! Pariz odmah svalio krivicu na Ruse

Francuski novinar poginuo u Ukrajini! Pariz odmah svalio krivicu na Ruse

Francuski novinar koji je radio za BFMTV  poginuo je danas u Ukrajini, saopštio je na Tviteru predsednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

„Novinar Frederik Lekler-Imof (Frederic Leclerc-Imhoff) bio je u Ukrajini da pokaže stvarnost rata. Poginuo je u humanitarnom autobusu u kojem su bili civili primorani da beže od ruskih bombi“, napisao je Makron.

Vest je potvrdila i BFMTV koja je navela da je „Frederik imao 32 godine, bio je reporter, hrabar i diskretan“. „Izgubili smo kolegu i prijatelja“, navela je ta francuska televizija.

Šefica francuske diplomatije Katrin Kolona (Catherine Colonna), koja se danas nalazi u poseti Ukrajini, zatražila je „transparentnu istragu“ i dodala da je novinar ubijen u „ruskom bombardovanju“ humanitarnog konvoja.

Drugi francuski novinar Maksim Brandsteter (Maxime Brandstaetter) koji je bio u autobusu zajedno sa stradalim Lekler-Imofom, lakše je povređen.

MARIO ZNA i dr ALEK RAČIĆ- Sudbina CELOG SVETA je na samo par meseci OD NAS- “ELITE” se ovoga plaše

Prema podacima međunarodne organizacije Reporteri bez granica (Reporters sans frontieres – RSF), u Ukrajini je od početka ruske invazije 24. februara poginulo osam novinara.

NultaTačka/Mediji