Sve vesti Svet Video

“FRANCUSKI SPIDER-MAN” U ZNAK PROTESTA PROTIV UVOĐENJA COVID-PASOŠA PENJE SE NA NEBODER(VIDEO)

Pisao Elena Vuk

“Francuski Spider-Man” Alain Robert popeo se u utorak na jednu Parisku zgradu u centru La Défense-a na granici Pariza kako bi se usprotivio “propusnici za zdravlje i dobrobit”(covid-pasoš) koja je uvedena u Francuskoj kao mera borbe protiv COVID-a.

Ovaj šezdesetogodišnjak je više od sat vremena bio u usponu bez opreme.

Policija ga je odvela u pritvor, zbog “ugrožavanja života drugih”, sudbina na koju je navikao.

Bio je to njegov 11. pokušaj da se popne na 187 metara visok sveukupni toranj Coupole.

Ovog jedinstvenog planinara i čoveka, Alain Robert-a su po prvi put pratili i sa njim krenuli, tri mlada planinara od 21, 28 i 33 godine, kojima je bila “čast” učestvovati sa njim u ovom poduhvatu, i iskazivanju ličnih mišljenja.

”Ovo je uspon u znak protesta na covid-pasoš, koji iritira sve. To je napad na osnovne fleksibilnosti, ova mera je sramota ”, izjavio je Alain Robert.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Potvrda o primljenoj vakcini protiv COVID-a koja dokazuje da je vlasnik zaista bio imunizovan, da je bio negativan na COVID ili da se u poslednje vreme oporavio od ove infekcije, u Francuskoj je potrebna za ulazak u barove, restorane, galerije, kao i razne druge društvene lokacije, potrebno je kod masovnih okupljanja, kao i za međugradski javni prevoz.

Robert je dodao da je ovo njegovo poslednje uspinjanje “dodatno odalo počast Jean-Paulu Belmond-u, koji je učinio svoje vlastite podvige”. Francuska zvezda preminula je u ponedeljak u 88. godini.

Alain Robert obišao je skoro ceo svet i golim rukama se popeo na više od stotinu nebodera, kao i razne druge gradske monolite, obično bez osiguranja, a što je najvažnije i bez odobrenja.

U Martu 2020. godine stigao je na vrh tornja Agbar u Barseloni kako bi se usprotivio „zabrinutosti“ koju izaziva COVID-19.

Nulta Tačka/Euroexaminer