Sve vesti Svet

Gej parada u Montrealu otkazana u poslenjem trenutku

Gej parada u Montrealu otkazana u poslenjem trenutku

Razlozi koji stoje iza iznenadnog otkazivanja Parade ponosa u Montrealu u poslednjem trenutku mogu se svesti na jednostavan, ali očigledan previd, prema rečima glavnog organizatora događaja: propusta da se navodno angažuje obezbeđenje.

Parada je otkazana u nedelju ujutro, samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da počne.

U intervjuu za domaćina CBC Montreal Dabrejk Šona Henrija, Sajmon Gamaš je rekao da je tada saznao da „oko 100“ pripadnika bezbednosnog osoblja koje je potrebno da nadgleda rutu parade nije angažovano.

“To nikada nije urađeno”, rekao je Gamache, izvršni direktor Montreal Prajda.

Provaljuje se COVID zavera! Poznati naučnik dao izjavu pred Senatom: Fauči laže u vezi istraživanja koronavirusa u Kini

“To je nešto što ćemo istražiti. Kao što možete zamisliti, mi to shvatamo veoma ozbiljno. Ne želim da spekulišem u ovom trenutku”, rekao je on.

„Očigledno, ja sam izvršni direktor ove organizacije, tako da sam na kraju ja osoba odgovorna za ovo.

Sa desetinama hiljada očekivanih učesnika koji su ostali razočarani — neki sami održavaju improvizovane događaje — Gamache mora da objašnjava šta je pošlo po zlu, zašto i šta sve to znači za budućnost organizacije.

Prema njegovim rečima, nedostatak volontera je bio stalni izazov ove godine, ali je sveukupno angažovano dovoljno osoblja za nedeljna dešavanja i obezbeđenje tokom parade.

Nedeljni marš bi bio prva masovna gradska parada “ponosa” od početka pandemije.

Prvobitno, Montreal Prajd je tvitovao da je odluka o otkazivanju događaja doneta u saradnji sa policijom Montreala. Organizacija je kasnije ispravila svoju izjavu, rekavši da su odluku doneli sami organizatori.

NultaTačka/CBC