Sve vesti Svet

Provaljuje se COVID zavera! Poznati naučnik dao izjavu pred Senatom: Fauči laže u vezi istraživanja koronavirusa u Kini

Provaljuje se COVID zavera! Poznati naučnik dao izjavu pred Senatom: Fauči laže u vezi istraživanja koronavirusa u Kini

Svedočeći u sredu pred Senatom, istaknuti zdravstveni naučnik je optužio da su dr Entoni Fauči i drugi savezni zdravstveni zvaničnici u više navrata lagali Kongres o vladinom finansiranju istraživanja “dobijanja funkcije” u Kini, za koje mnogi stručnjaci veruju da je izvor pandemije COVID-19.

Dr Ričard Ebrajt, profesor molekularne biologije na Univerzitetu Rutgers, rekao je da su izjave koje je „u više navrata javnosti, štampi i kreatorima politike dao direktor NIAID-a, dr Fauči, neistinite”.

„Ne razumem zašto se te izjave daju jer su očigledno lažne“, rekao je on.

Saslušanje, „Ponovno razmatranje istraživanja o poboljšanju funkcije: šta nas je pandemija naučila i kuda idemo odavde“, održao je Pododbor Senata za unutrašnju bezbednost i vladine poslove za nove pretnje i nadzor nad potrošnjom.

Senator Rend Pol, član komisije, raspravljao je o ovom pitanju na brojnim saslušanjima u Senatu sa Faučijem, gde je Fauči insistirao da NIH nije finansirao istraživanje dobijanja funkcije u Kini uprkos dokazima koji govore suprotno.

Ebrajt je bio među 16 naučnika koji su napisali pismo objavljeno prošlog septembra u prestižnom britanskom naučnom časopisu The Lancet u kojem su pozvali da se ponovo pogledaju dokazi da je pandemija počela curenjem iz laboratorije. Naučnici su osudili pismo iz februara 2020. koje je organizovao saradnik laboratorije iz Vuhana Peter Daszak u kojem je marginalizovan svako ko se zabavljao teorijom o curenju iz laboratorije i opisan je kao zaverenik. Ebrajt i njegovih 15 kolega rekli su da su Daszakovo pismo i naknadno pismo „imali potiskujući efekat na širu naučnu debatu, uključujući debatu među naučnim novinarima“. Fauči je tada primio e-poruku od Daszaka u kojoj se zahvaljuje kao direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti što ga je podržao u njegovom odbacivanju teorije o curenju u laboratoriji.

U svom svedočenju u sredu, Ebrajt je tvrdio da istraživanje na Institutu za virusologiju u Vuhanu koje finansira Nacionalni institut za zdravlje u cilju povećanja smrtnosti i prenosivosti koronavirusa slepih miševa odgovara definiciji istraživanja dobijanja funkcije.

„Istraživanje dobijanja funkcije koje izaziva zabrinutost uključuje stvaranje novih zdravstvenih pretnji – zdravstvenih pretnji koje ranije nisu postojale i koje možda nisu postojale prirodnim putem desetinama, stotinama, hiljadama ili desetinama hiljada godina“, rekao je Ebrajt.

U razmeni mišljenja sa Polom tokom saslušanja u Senatu u maju 2021., Fauči je odlučno izjavio da NIH „nikada nije i ne finansira istraživanje dobijanja funkcije Instituta za virusologiju u Vuhanu“.

Duboka država planira ATENTAT na Donalda Trampa

Drugi svedok je bio dr Stiven Kvej, čije je istraživanje postalo deo istrage Stejt departmenta o poreklu COVID-19 pod predsednikom Trampom. Kvej, glavni izvršni direktor kompanije Atossa Therapeutics Inc., prošlog decembra bio je koautor kolumne u Wall Street Journal-u citirajući četiri studije, uključujući dve iz Svetske zdravstvene organizacije, koje pružaju snažne dokaze za teoriju curenja u laboratoriji. Jedna studija, koju je objavio Nature Medicine, zaključila je da je originalni patogen SARS-CoV-2 99,5% optimizovan za infekciju ljudi, što je snažna potvrda hipoteze o curenju iz laboratorije.

Kveja je u sredu senator Džoš Houli, pitao da li je zabrinut zbog širenja kineskog istraživanja dobijanja funkcije.

Kvej je istakao da su u decembru 2019. kineski istraživači „radili sintetičku biologiju na vektoru za kloniranje virusa Nipah, koji ima smrtnost oko 60%“.

„Upravo smo doživeli smrtonosni virus od 1%“, rekao je on, misleći na SARS-CoV-2.

Uzimajući u obzir da je crna kuga bila 20% smrtonosni događaj koji je vratio svet 250 godina unazad, pandemija virusa Nipah bi nas, po njegovoj proceni, „vratila milenijum unazad“.

Nipah virus je povezan sa encefalitisom, teškim oticanjem mozga.

Atossa Therapeutics sa sedištem u Sijetlu je klinička biofarmaceutska kompanija koja razvija nove terapije za onkologiju i zarazne bolesti.

Kevin M. Esvelt, docent medijske umetnosti i nauke u MIT Media Lab, svedočio je da američko finansiranje dobijanja funkcije – koje je opisao kao „asimetrično oruđe masovne smrti“ – stvara perverzne podsticaje za Kinu. Esvelt, u članku Washington Post-a pod naslovom „Manipulisanje virusima koji rizikuju pandemije je previše opasno“, suprotstavio se komentaru Washington Post-a iz 2011. Faučija i Kolinsa da je istraživanje dobitka funkcije „Rizik kao od virusa gripa koji vredi preuzeti“.

MARIO ZNA i DEJAN PETAR ZLATANOVIĆ- Putin je poslao Vučiću JASNU PORUKU- Sledi veliki PREOKRET

Nulta Tačka/ClarkCountyToday