Sve vesti Svet

GOOGLE OBAVEZUJE AMERIČKE RADNIKE DA RADE NEDELJNE TESTOVE NA COVID-19 I DA NOSE HIRURŠKE MASKE

GOOGLE OBAVEZUJE AMERIČKE RADNIKE DA RADE NEDELJNE TESTOVE NA COVID-19 I DA NOSE HIRURŠKE MASKE

Google je naredio nedeljne testove na COVID-19 i hirurške maske za zaposlene u svojim objektima kako infekcija Omikronom raste, što čini preko 98 odsto slučajeva u Sjedinjenim Državama.

„Da bismo sprečili dalje širenje COVID-19 tokom ovog perioda povećanog rizika, primenjujemo nove privremene zdravstvene i bezbednosne mere za svakoga ko pristupa našim prostorijama u SAD”, rekao je portparol Gugla, prenosi Rojters.

Za radnike na daljinu, Google nudi besplatne komplete za testiranje kod kuće za sve članove domaćinstva. Radnici sa punim radnim vremenom imaće pristup kompletima koji daju trenutne rezultate od Cue Health-a, dok će izvođači dobiti poštanske BioIQ testove, kako navodi niz Twitter postova iz Alphabet Workers Union-a.

Omikron se brzo proširio širom zemlje, ali visoko prenosiva varijanta je karakteristična po blagim simptomima koji zahtevaju znatno manje hospitalizacija nego Delta varijanta.

Nekoliko istaknutih organizacija, uključujući lekare, sugerisalo je da bi pandemija COVID-19 mogla postati endemska, a da bi se bolest mogla lečiti na sezonskoj osnovi, poput obične prehlade, a Omikron je signalizirao početak tranzicije.

Suosnivač Microsofta Bil Gejts nedavno je podržao ovaj argument.

U Sjedinjenim Državama, slučajevi su porasli za više od 568 odsto od 14. decembra, kada je sedmodnevni prosek bio 119.379, na 798.335 14. januara. Međutim, broj smrtnih slučajeva zabeležio je mnogo manju promenu u odnosu na prosek od 1.148 14. decembra do 1.784 14. januara.

SZO PREPORUČUJE DVA NOVA LEKA ZA LEČENJE KOVIDA

Gugl je jedna od najstrožih među Big Tech korporacijama u sprovođenju mera. Prošlog meseca, kompanija je zahtevala od svih zaposlenih da se vakcinišu ili se suoče sa gubitkom plate. Nepoštovanje bi rezultiralo otpuštanjem. Samo nekoliko meseci ranije, kompanija je rekla da neće sprovoditi naloge za obaveznu vakcinaciju.

Za razliku od drugih tehnoloških kompanija koje su u potpunsti prešle na rad na daljinu, Gugl je pokazao veru u kancelarije pošto je kompanija nedavno uložila oko milijardu dolara za kupovinu zgrade u centru Londona gde je trenutno podstanar.

Predstavnici Gugla nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Nulta Tačka/ZeroHedge