Sve vesti Tehnologija

GOOGLE prikuplja više ličnih podataka korisnika nego bilo koja druga BIG TECH korporacija prenosi StockApps

GOOGLE prikuplja više ličnih podataka korisnika nego bilo koja druga BIG TECH korporacija prenosi StockApps

StockApps.com je sproveo istraživanje pet velikih tehnoloških kompanija, a to su Apple, Amazon, Facebook, Google i Tvitter.
Ovim istraživanjem je otkriveno je da Gugl prikuplja 3 puta više ličnih podataka od Epla.

Prema izveštaju, Epl je „firma koja najviše vodi računa o privatnosti“, izbegavajući praćenje podataka koji prevazilaze njegove usluge.

Epl čuva samo informacije koje su neophodne za održavanje naloga korisnika.

To je zato što njihova veb lokacija nije toliko zavisna od prihoda od oglašavanja kao što su Gugl, Tviter i Fejsbuk.

Kompanija je takođe ranije predstavila funkciju praćenja aplikacija posebno kako bi zaštitila privatnost korisnika od drugih kompanija.

Bivši šef za bezbednost Tvitera tvrdi da su se u kompaniju i mrežu infiltrirale STRANE SLUŽBE

Izveštaj kaže da podaci uključuju informacije o lokaciji, istoriju pregledača i aktivnosti na sajtovima trećih strana. Međutim, izveštaj ne daje tačne „tačke podataka“.

Osim toga, studija ne opisuje metodologiju, ali kaže da je digitalne DigitalInformationWorld, marketinška kompanija, korišćena za istraživanje Epla, Amazona, Fejsbuka, Gugla i Tvitera.

Među pet kompanija, Amazon, Epl, Fejsbuk, Gugl i Tviter, Gugl prikuplja najviše podataka, prateći 39 odvojenih tipova podataka po korisniku, dok Epl prikuplja samo 12.

Fejsbuk, pak, prati samo 14 vrsta podataka, u poređenju sa 23 za Amazon i 24 za Tviter.

Prema Edit Rids sa StockApps.com:

Većina ljudi nema vremena ni strpljenja da pročita politiku privatnosti, koja može potrajati nekoliko stranica za svaki sajt koji posete. Kao rezultat toga, korisnici dozvoljavaju Guglu da prikupi sve podatke koji su im potrebni prihvatajući uslove politike privatnosti.

NultaTačka