Sve vesti Tehnologija

GOOGLE: SVI KOJI RADE KOD NAS, BIĆE VAKCINISANI

SAN RAMON, Kalifornija- Google odlaže povratak u kancelariju za većinu radnika do sredine oktobra i uvodi politiku koja će na kraju zahtevati da svi budu vakcinisani kada se potpuno otvore tj. vrate potpuni kapacitet rada.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

U imejlu kojeg je Google poslao na više od 130.000 adresa zaposlenih u sredu, izvršni direktor Sunar Pichai rekao je da kompanija sada teži ka tome da se veći deo radne snage vrati u kancelarije počevši od 18. oktobra, umesto prethodno ciljanog datuma 1. septembra. Odluka takođe utiče na desetine hiljada saradnika koje Google namerava da nastavi da plaća, dok je pristup njegovim kancelarijama i dalje ograničen.

,,Ovo produžavanje će nam omogućiti vreme da se vratimo na posao, a istovremeno će pružiti fleksibilnost onima kojima je to potrebno”, napisao je Pichai.

Pichai je takođe otkrio da će se, nakon što se kancelarije potpuno otvore, svi koji tamo rade, biti vakcinisani. Uslov će se prvo nametnuti Googleovom sedištu u Mountain View-u, Kaliforniji i drugim američkim odsecima pre nego što se proširi na više od 40 drugih zemalja u kojima posluje ova kompanija.

AUSTRALIJA DO SRŽI U COVID MANIJI : VRATA OBLEPITI TRAKOM, DRŽATI SE DALJE OD BALKONA

Googleova odluka o produžavanju do povratka zaposlenih u kancelarije sličan je potez koji preduzimaju i ostale tehnološke kompanije kao što je Apple koji je nedavno premestio svoje planove za povratak radnika sa septembra na oktobar.

Kašnjenja od strane Applea i Googlea mogli bi da utiču na druge velike poslodavce da preduzmu slične mere, s obzirom na to da je tehnološka industrija predvodila prelazak na rad od kuće koji je pokrenut nakon što je izbila globalna histerija.

Googleov zahtjev za vakcinom takođe bi mogao ohrabriti druge poslodavce da izdaju slične naloge kako bi se zaštitili od izbijanja Delta varijante i smanjili potrebu za nošenjem maski u uredu.

Google-ovo nametanje obavezne vakcinacije bi mogao da podstakne i ostale poslodavce da naprave isti korak, što je svakako loše za milijarde radnika širom sveta.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”