Sve vesti Svet

Gugl će zabraniti aplikacije koje sadrže „obmanjujuće zdravstvene tvrdnje koje su u suprotnosti sa postojećim medicinskim konsenzusom“

Gugl će zabraniti aplikacije koje sadrže „obmanjujuće zdravstvene tvrdnje koje su u suprotnosti sa postojećim medicinskim konsenzusom“

Prodavnica Android aplikacija, Google Play, uvela je nova pravila koja zabranjuju aplikacije koje sadrže ono što ovaj tehnološki gigant smatra „obmanjujućim zdravstvenim tvrdnjama koje su u suprotnosti sa postojećim medicinskim konsenzusom ili mogu naneti štetu korisnicima“.

Nova pravila su deo Google Play politike „dezinformacija o zdravlju“ koja je stupila na snagu 31. avgusta. Neki od primera sadržaja u aplikaciji koji je zabranjen prema ovoj novoj politici uključuju „obmanjujuće tvrdnje o vakcinama, kao što je da vakcine mogu da menjaju nečiji DNK“, „zagovaranje štetnih, neodobrenih tretmana“ i „zagovaranje drugih štetnih zdravstvenih praksi, kao što je terapija konverzije“.

Google-ova nova politika dolazi u vreme kada se medicinski konsenzus promenio više puta u poslednjih nekoliko godina. Godine 2020. dr Entoni Fauči, šef američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti (NIAID), rekao je da je Pfizerova prijavljena stopa efikasnosti vakcine protiv COVID-19 od 90% bila „izvanredna“. Godine 2021, Fauči je rekao da će vas vakcina „zaštititi od porasta delta varijante“. Ali ove godine, bivša koordinatorka za reagovanje na COVID-19 Bele kuće dr Debora Birks priznala je da je „znala“ da vakcine protiv COVID-a neće sprečiti infekciju.

Uprkos ovim oprečnim izjavama, Big Tech platforme i dalje snažno cenzurišu korisnike koji se usuđuju da protivreče bilo kakvom trenutnom medicinskom konsenzusu. Fejsbuk je zabranio korisnike jer su sugerisali da su vakcine protiv COVID-19 neefikasne, a Jutjub je zabranio sve što je protiv Svetske zdravstvene organizacije (SZO). Čak i nakon što se konsenzus promenio i neka pravila cenzure su tiho ukinuta, većina cenzurisanih postova i kanala nije vraćena.

Engleska planira otvaranje “CENTARA ZA GREJANJE” za građane koji nemaju dovoljno novca da plate račune

Nova pravila o dezinformacijama o zdravlju dodaju Google Play-ov opsežan skup postojećih pravila o dezinformacijama koja zabranjuju aplikacije koje sadrže „dezinformacije o izborima“ i „obmanjujući“ sadržaj. Google Play je već uklonio hiljade aplikacija prema ovim postojećim pravilima.

MARIO ZNA UŽIVO- Da li ste spremni za NOVE MERE?! – Počela je ENERGETSKA HISTERIJA a CILJ JE ISTI

Nulta Tačka/ReclaimTheNet