Sve vesti Svet

GUVERNER ARIZONE zaustavio vakcinaciju studenata i obavezno nošenje maski- To je slobodan izbor koji mora takav da ostane

GUVERNER ARIZONE zaustavio vakcinaciju studenata i obavezno nošenje maski- To je slobodan izbor koji mora takav da ostane

Guverner Arizone Doug Ducey izdao je izvršnu naredbu kojom se zabranjuje univerzitetima u Arizoni da zahtevaju vakcinisanje protiv COVID 19 ili prisiljavaju studente da se testiraju ili nose maske za vreme nastave.

“Vakcina deluje i ohrabrujemo Arizonce da je uzmu ali to je izbor i to mora tako da ostane”, rekao je Ducey u utorak, najavljujući ovu odluku. “Javno obrazovanje je javno pravo i porezni obveznici ga plaćaju. Moramo da omogućimo studentima da se vrate učenju. Već su propustili previše”- dodao je guverner

NOVI INTERVJU IZ BUNKERA SA DR JOVANOM STOJKOVIĆ!

Dusijeva naredba izuzima jedino studente medicine ili one koji rade s pacijentima i ne sprečava fakultete da podstiču vakcinaciju i dobrovoljno nošenje maski.

Naredba se odnosi na Državni univerzitet u Arizoni u Tempeu, Univerzitet Severne Arizone u Flagstafu i Univerzitet u Arizoni u Tuskonu zajedno sa koledžom primenjenih nauka i tehnologije u Sijera Visti.

Prema lokalnim medijima, čini se da je naredba republikanskog guvernera povezana sa najavom državnog univerziteta u Arizoni koja je došla u ponedeljak a u kojoj stoji da će studenti koji u avgustu stignu u kampus morati da budu potpuno vakcinisani.

Studenti koje se ne slože da otkriju svoj status o vakcinaciji ili moraće svakodnevno da prolaze provere i poštuju protokole, testiranja dva puta nedeljno i nošenje maske ” u svim zatvorenim i otvorenim prostorima”.

Ako se implementira, ovo bi prekršilo naredbe Guvernera. Iz ASU-a još uvek nije stigao komentar.