Region Sve vesti

HIT! Takmičenje u izležavanju u Crnoj Gori- finalisti u “trci” za nagradu

HIT! Takmičenje u izležavanju u Crnoj Gori- finalisti u "trci" za nagradu

Takmičenje u izležavanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, a koje se 11. put organizuje u etno-selu „Montenegro“ u Breznima, okupilo je devet takmičara iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda. Podgoričanin i Danilovgrađanin ušli su u finale i bore se za novčanu nagradu od 350 evra.

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Učesnici takmičenja, koje je počelo u subotu, kazali su da se nadaju da će oboriti rekord od 117 sati ležanja koji je prošle godine postavila Podgoričanka Dubravka Aleksić.

Međutim, već tokom dana sedmoro je odustalo i za titulu najboljeg ostali su da se bore Žarko Pejanović iz Podgorice i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

Širi se duh antiglobalizma! Vojska i naprednjaci potpisuju peticiju protiv “EURO PRAJDA” (FOTO)

Takmičari su zalegli pod krošnju stoletnjeg javora, ali su tokom dana morali u kolibu zbog kiše, rečeno je sinoć „Vijestima“.
Dozvoljeno je jelo i piće, čitanje knjiga, laptop, telefon — sve sem ustajanja. Odlazak u toalet je dozvoljen svakih osam sati.

Kuriozitet je da su ove godine pojedini takmičari odlučili da dođu i prilegnu sa članovima porodice, među kojima i finalista Žarko Pejanović koji je došao sa suprugom i sestrom.

„U Podgorici je vruće, nisam baš najbolje spavao danima, pa dođoh da se naspavam. Ovde je odlično“, rekao je Žarko.

NultaTačka/Sputnik