Sve vesti Svet

HIT! U Austriji na glasanje mogu i inficirani COVID-om ali NE SMEJU DIŠU

HIT! U Austriji na glasanje mogu i inficirani COVID-om ali NE SMEJU DIŠU

Ministarstvo zdravlja Austrije izdalo je novu epidemijsku uredbu, kojom je omogućilo učešće na predsedničkim izborima zakazanim za 9.oktobar i građanima koji su pozitivno testirani na kovid-19.

Austrijske vlasti su ranije ukinule gotovo sva pravila, pa tako i karantin za inficirana lica. Inficirani virusom mogu na glasanje.

Ko je pozitivno testiran morao je jedino 10 dana da nosi masku kada napušta dom u situacijama kada se ne može isključiti fizički kontakt sa drugim licima.

Na pojedinim mestima, kao što su osnovne škole, onima koji su inficirani virusom, bio je zabranjen ulaz.

Sledi razotkrivanje SVIH GLOBALNIH prevara- ISTINA je pronašla PUT

To bi bio veliki problem za izbore, pošto su brojna izborna mesta upravo u školama. Tako bi neko ko bi bio pozitivno testiran nekoliko dana pre 9.oktobra mogao da ostane bez prava glasa, jer bi bilo kasno naručiti glasački listić za glasanje poštom.

Da bi se rešio ovaj problem Ministarstvo je, bez najave, objavilo novu uredbu u Službenom glasniku.

Nova uredba, koja je stupila na snagu danas predviđa novi izuzetak u vezi obaveze nošenja FFP2 maske. Ta obaveza više ne važi prilikom testiranja na korona virus, niti, u slučaju hitne, medicinske intervencije, ali ni za svrhe identifikacije, što je važno za izbore.

Uredba predviđa da svi inficirani virusom moraju pre skidanja maske, to i da naglase.

Maska sme da se skine samo koliko je to potrebno, pri čemu se mora smanjiti na minimum „izbacivanje aerosola“, što znači praktično zadržavanje vazduha.

Takođe nova uredba sadrži izmene u vezi zabrane ulaska na određena mesta za inficirane osobe.

Ta zabrana i dalje važi za bolnice, obdaništa, ili osnovne škole, ali postoji tačka 8 koja predviđa novi izuzetak, koji predviđa da zabrana ne važi ukoliko se radi „o učešću ili sprovođenju zakonski predviđenih izbora ili za korišćenje zakonom predviđenog instrumenta direktne demokratije“.

NultaTačka