Sve vesti Svet

Spremaju perjane jakne- Švajcarska uvodi mere štednje energije u državnim objektima

Spremaju perjane jakne- Švajcarska uvodi mere štednje energije u državnim objektima

Švajcarska spremna za štednju energenata pa je odlučila da smanji temperaturu u vladinim kancelarijama. Birokrate ove evropske države moraće da se toplo oblače ove zime nakon što je vlada odlučila da se javne zgrade zagrevaju na najviše 20 stepeni Celzijusa kako bi se uštedela energija.

Mere koje je Švajcarska vlada dogovorila u petak obuhvataju federalne poslovne zgrade i univerzitete i vojnu imovinu i da smanji temperaturu u prostorijama, jer imaju za cilj da uštede 6-10% energije koja se koristi za grejanje federalnih zgrada.

Ostali koraci uključuju isključivanje tople vode gde je to moguće, gašenje termostata preko noći i vikendom i gašenje nebitnih osvetljenja i uređaja.

Dostavljači uskoro bez posla! Upoznajte NOVO autonomno vozilo za dostavu koje je već na ulicama (VIDEO)

Administrativni poslovi između Božića i Nove godine treba da budu smanjeni sa ciljem da manje zgrada ostanu otvorene.

Vlada je prošlog meseca pokrenula dobrovoljnu kampanju da apeluje na potrošače i preduzeća da štede energiju jer ove zime naziru nestašica gasa i struje, što bi moglo dovesti do racionalizacije u najgorem slučaju.

Širom Evrope, zemlje traže načine da smanje potrošnju energije i popune svoje zalihe gasa u pripremi za moguće potpuno isključenje.

Mere uključuju spuštanje temperature u objektima, kao i gašenje svetla u javnim zgradama.

NultaTačka