Sve vesti Svet

HONG KONG: VLASTI ODUZIMAJU HRČKE ZBOG NAVODNOG ŠIRENJA KORONE! MASOVNO UBIJANJE KUĆNIH LJUBIMACA

HONG KONG: VLASTI ODUZIMAJU HRČKE ZBOG NAVODNOG ŠIRENJA KORONE! MASOVNO UBIJANJE KUĆNIH LJUBIMACA

Hong Kong je naredio odstrel 2.000 hrčaka nakon pozitivnih testova na COVID. Da oni su ih testirali.

Hong Kong je upozorio vlasnike kućnih ljubimaca da ne ljube svoje životinje nakon što je 11 hrčaka dalo pozitivne testove na Covid-19. Epidemija na teritoriji pod kineskom vlašću je praćena do prodavnice kućnih ljubimaca.

U utorak je ostrvo Hong Kong pod kineskom vlašću naredilo odstrel 2.000 hrčaka nakon što je široko rasprostranjeno testiranje glodara pokazalo 11 pozitivnih testova.

Ministarka zdravstva Sophia Chan rekla je na konferenciji za novinare da vlasti deluju iz opreza, jer nema dokaza da domaće životinje mogu zaraziti ljude. Mere odražavaju pristup nulte tolerancije usvojen na kopnu.

RODITELJI OGORČENI ZBOG FOTOGRAFIJE NASTAVNIKA KOJI LEPI MASKU DETETU NA LICE

“Vlasnici kućnih ljubimaca trebali bi održavati dobru higijensku praksu, uključujući pranje ruku nakon dodirivanja životinja, rukovanje njihovom hranom ili drugim predmetima i izbegavati lubljenje životinja” , rekao je novinarima direktor Odseka za poljoprivredu, ribarstvo i zaštitu Leung Siu-fai.

Leung je potvrdio da će oko 2.000 hrčaka biti ” humano” uspavano u 34 prodavnice kućnih ljubimaca i skladišta širom grada. Svako ko je kupio hrčka nakon 22. decembra trebalo bi da ga preda nadležnima. Ove životinje ne bi trebalo ostavljati na ulici, dodao je.

Druge životinje, uključujući zečeve, testirane su, ali samo hrčci su dali pozitivne rezultate.

U protekle dve godine, brojne životinje, uključujući mačke i pse, bile su pozitivne na Covid-19.

Epidemije u populaciji ove vrste dovele su do široko rasprostranjenog odstrela. Smatra se da su hrčci posebno osetljivi i mogu nositi velike količine virusa.

Hong Kong je nedavno zabeležio mali porast slučajeva nakon meseci bez ikakvog lokalnog prijenosa.

NultaTačka/RT