Sve vesti Svet

RODITELJI OGORČENI ZBOG FOTOGRAFIJE NASTAVNIKA KOJI LEPI MASKU DETETU NA LICE

RODITELJI OGORČENI ZBOG FOTOGRAFIJE NASTAVNIKA KOJI LEPI MASKU DETETU NA LICE

Roditelji u školskom okrugu North Penn izrazili su ogorčenje nakon što se pojavila fotografija na kojoj se vidi kako nastavnik nasilno lepi masku na detetovo lice.

Školski okrug je potvrdio da se incident dogodio nakon što je fotografija postala viralna.

„I oni koji su za masku ili protiv, nadam se da se svi možemo složiti da lepljenje maski na dečija lica prelazi granicu“, stoji u objavi na Fejsbuku North Penn Stronger Together. “Ovo nije bila šala ni za dete ni za roditelje”.

Okrug se brzo izvinio, ali je odbio da otkrije identitet nastavnika.

Fotografija „slikana u jednoj od naših učionica prošle nedelje i koja kruži društvenim mrežama ne predstavlja univerzalne vrednosti koje školski okrug North Penn nastoji da usadi i našim učenicima i osoblju“, kaže se u saopštenju.

LEONARDO DiKAPRIO UPOZORAVA DA IMAMO SAMO DEVET GODINA DA IZBEGNEMO TAKOZVANU KLIMATSKU KATASTROFU

„Nakon neposredne istrage, utvrđeno je da, iako je incident bio izolovan i nije bila namerna zlonamernost, postupci nastavnika su bili potpuno neprikladni i neprihvatljivi, bez obzira na kontekst“, navodi se u saopštenju. „Razumemo da je čin lepljenja maske na lice učenika zabrinjavajući za mnoge i izvinjavamo se što se to dogodilo”.

Roditelji zahtevaju da okrug odmah preduzme disciplinske mere protiv nastavnika.

„Državne vlasti nemaju pravo da zahtevaju nošenje maski nakon što je Vrhovni sud Pensilvanije poništio guvernerov nalog za nošenje maski u školama, ali su neki školski okruzi ovlašćeni da zadrže nalog“, prenosi Sputnjik.

Ovo nikako nije izolovan incident.

Kao što smo istakli prošlog oktobra, nastavnici u srednjoj školi u Kolorado Springsu primorali su decu da zalepe maske na lice, što je opisano kao „zlostavljanje dece“.

Deca su takođe rutinski primorana da sede napolju na ledenoj hladnoći za pauze za užinu.

Stručnjaci su upozorili da prisiljavanje dece da nose maske za lice narušava učenje i kognitivni razvoj.

Kao što smo ranije istakli, studija je otkrila da su prosečne vrednosti IQ male dece rođene tokom pandemije pale za čak 22 poena, dok su verbalne, motoričke i kognitivne performanse pretrpele pad kao rezultat zatvaranja i obaveznog nošenja maski.

Istraga britanske vlade pokazala je da dokazi o efikasnosti maski za lice u zaustavljanju širenja COVID-19 u školama „nisu konačni“.

NOVI, VELIKI INTERVJU IZ BUNKERA SA NOVINARKOM ARNOM ŠEBALJ!

Nulta Tačka/InfoWars