Sve vesti Svet

HOROR! MALOLETNE DEVOJČICE PARADIRALE NAGE JEDNIM SELOM U INDIJI DA BI PRIZVALI KIŠU (VIDEO)

Šest maloletnih devojčica u centralnoj Indiji, od kojih su neke imale čak pet godina, navodno su skinute i i tako nage paradirale u sklopu seoskog rituala za dozivanje kiše.

Na snimcima društvenih medija navodno se vidi kako ove devojčice šetaju nage sa drvenim vratilom na ramenima, na kojem je bila vezana žaba, u selu Baniya pogođenom sušom u regiji Bundelkhand u državi Madhya Pradesh.

Stanovnici ovog sela veruju da će ovaj ritual umiliti boga i doneti kišu u ovu regiju koja je uplašena zbog suše i usevi im umiru.

Incident je prijavljen 5. septembra, a indijska Nacionalna komisija za zaštitu prava deteta traži izveštaj o tome od uprave okruga Damoh, gde je sedište gore spomenutog sela.

Policija Madhya Pradesha rekla je da nije primila nikakvu formalnu žalbu u vezi sa tim obredom, ali je rekla da je pokrenula istragu o tome.

ČOVEK KOME JE SUĐENO JER JE ZARAZIO 8 OSOBA SA COVID-om, KAZNA OD 5 GODINA ZATVORA

“Akcije će biti preduzete ako otkrijemo da su devojčice bile prisiljene da hodaju nage”, rekao je za novinsku agenciju Press Trust iz Indije nadzornik policije Damoh, dr Teniwar.

Maloletnice su bile u pratnji nekoliko žena koje su pevale molitvene pesme (bhajane) slaveći boga kiše, izveštava The Indian Express.

“Verujemo da će ovo doneti kišu”, može se čuti u videu.

Kao deo rituala, te žene prikupljaju žitarice sirove hrane od seljana tokom ove povorke, a zatim kuvaju hranu za “bhandara” (grupnu gozbu) u lokalnom hramu, izveštavaju indijske novine.

S. Krishna Chaitanya, poznavalac običaja u okrugu Damoh, rekao je da su roditelji devojčica pristali na ritual i da su čak i učestvovali u njemu.

“U takvim slučajevima, uprava može samo osvestiti seljane o uzaludnosti takvog praznoverja i dati im do znanja da takva praksa ne daje željene rezultate”, rekao je Chaitanya.

Newsweek je kontaktirao Chaitanyu radi komentara.

Postoje različiti rituali koje su usvojile različite kulture u Indiji kako bi prizvale kišu, posebno u poljoprivrednim područjima koja u velikoj meri zavise od nje.

Ostali rituali uključuju ženidbu žaba i magaraca ili pevanje pesama u slavu bogova kiše. Neke zajednice drže yagnas, neku vrstu hinduističkog rituala vatre.

Bilo je i incidenata u kojima su mala deca mazana blatom, gotovo naga i zavezanih ruku, tražeći od Bogova milost i kišu, navodi India Times.

U delovima Uttar Pradesha, od žena u selu se traži da noću oru polja, kako bi bogovi doneli kišu.

Nulta Tačka/NewsWeek

O uredniku

Elena Čakar