Sve vesti Svet

I njemu su ruke krvave! Žrtve Epštajna besne zbog povratka princa Endrua u javni život nakon smrti Elzabete

I njemu su ruke krvave! Žrtve Epštajna besne zbog povratka princa Endrua u javni život nakon smrti Elzabete

Žrtve seksualnog zlostavljanja kažu da je vojvoda od Jorka trebalo nasamo da oplakuje smrt svoje majke

Advokati koji su zastupali žrtve preminulog pedofila Džefrija Epštajna rekli su za Indipendent da su njihovi klijenti ljuti i uznemireni nakon što su videli princa Endrua kako se vraća u javni život posle smrti njegove majke, kraljice Elizabete Druge.

Britanski kraljević, koji je takođe optužen za zlostavljanje, bio je Epštajnov saradnik.

Endru je ranije ove godine lišen kraljevskog pokroviteljstva i počasnih vojnih titula nakon što je rešio građansku parnicu sa Virdžinijom Giufre, koja ga je optužila da ju je seksualno napao dok je još bila maloletna 2001. Endru se uzdržao od javnih nastupa nakon nagodbe, ali osramoćeni kraljević vratio se u centar pažnje nakon smrti svoje majke, hodajući u kraljičinoj pogrebnoj povorci i bdeći kod njenog kovčega u Vestminster holu.

Ukrajinci brže bolje uklonili zajedničku fotografiju Zelenskog i nacističkog simbola

„Za žrtve koje su uključene, to je frustrirajuće da ga vide u ovakvim javnim nastupima i da ih javnost hvali“ , rekao je za Indipendent Spenser Kevin, advokat sa Floride koji je zastupao devet Epštajnovih žrtava.

Ovo je čovek koga vide kao nekoga ko je, u najmanju ruku, nepoštovan prema žrtvama, po prijateljstvu sa pedofilom. A da ga hvale u javnosti  što on traži, je uvredljivo.

Kevin je sugerisao da Endru možda pokušava da „rehabilituje svoj imidž u javnosti“ i rekao da je vojvoda od Jorka umesto toga trebalo da tuguje nasamo. Marijan Vang, advokat iz Njujorka koja je zastupala desetak Epštajnovih žrtava, složila se, nazvavši Endruovo pojavljivanje u javnosti „prilično nečuvenim“.

Epštajnove žrtve nisu jedine osobe koje su uznemirene Endrevovim nedavnim pojavljivanjima. Dok je kraljičin pogrebni kortedž prošao kroz Edinburg prošlog vikenda, jedan mladić je uhapšen nakon što je princa nazvao „bolesnim starcem“.

Epstajn i Endru su bili prijatelji, a britanski kraljevski član priznao je da je ostao na Epštajnovoj imovini čak i nakon što je američki finansijer 2008. godine bio u zatvoru zbog korišćenja dece za prostituciju. Epštajn je ponovo uhapšen 2019. i optužen za seksualno zlostavljanje desetina maloletnih devojčica, ali je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji na Menhetnu pre nego što je mogao da bude izveden pred suđenje. Njegova smrt je zvanično proglašena samoubistvom.

NultaTačka