Sve vesti Svet

I ONA HOĆE DA VAKCINIŠE SVET! PRIJATELJICA DIREKTORA FAJZERA I PREDSEDNICA EK URSULA FON DER LAJEN IMA PLAN DA DO SREDINE 2022. VAKCINIŠE 70% SVETSKE POPULACIJE

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen kaže da je cilj da se do sredine 2022. godine potpuno vakciniše 70 procenata ukupne svetske populacije.

– Pandeniju ćemo kontrolisati samo ako se protiv nje borimo u svakom delu sveta – poručila je fon der Lajen.

Kaže i da je u ovom trenutku 44 odsto svetske populacije vakcinisano i to najvećim delom vakcinama koje su donirane ili izvezene iz EU.

– EU je do sada najveći donator vakcina sa 350 miliona doza podeljenih širom sveta. Tu ubrajamo 300 miliona doza datih kroz mehanizam Kovaks i preko 45 miliona doza koje su zemlje članice bilateralno donirale prvenstveno zemljama u okruženju kao što je Zapadni Balkan – kaže fon der Lajen.

Naglasila je da je neophodno ubrzati napore za vakcinaciju širom sveta, sa posebnim fokusom na Afriku, gde je procenat vakcinisanih niži nego u drugim delovima planete.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA! 

Nulta Tačka/Novosti