Sve vesti Tehnologija

Ilon Mask upozorio korisnike Tvitera na manipulaciju algoritmom: Manipuliše vas na načine koje ne shvatate

Ilon Mask upozorio korisnike Tvitera na manipulaciju algoritmom: Manipuliše vas na načine koje ne shvatate

Ilon Mask je upozorio korisnike Tvitera da se njima “manipuliše” i rekao im da isključe algoritam na platformi, pošto je pravna služba kompanije rekla da je prekršio ugovor o neotkrivanju podataka.

” Algoritam vas manipuliše na načine koje ne shvatate … Lako se prebacite napred-nazad da vidite razliku”, napisao je Mask na Tviteru. Izvršni direktor Tesle savetovao je ostalim korisnicima da odmah pređu na pregled najnovijih postova na Twitteru tako što će dodirnuti Twitter početno dugme, dodirnuti dugme sa zvezdicama u gornjem desnom delu ekrana i odabrati “najnoviji tvitovi”.

Musk je najavio svoje namere da kupi Twitter 25. aprila pošto je kritikovao politiku moderacije sadržaja kompanije. I on i Tviter rekli su da će Mask pokušati da kupi firmu za 44 milijarde dolara, što će mu omogućiti da preuzme platformu kao privatnu nakon kupovine.

Ali 13. maja, činilo se da je dogovor bio na tankom ledu nakon što je Mask objavio da je sporazum “na čekanju” nakon što su izveštaji rekli da botovi i automatizovani nalozi čine manje od 5 posto ukupnih korisnika. Nekoliko sati kasnije, Mask je potvrdio da je i dalje posvećen kupovini.

“Twitter (TWTR) pravnik je upravo pozvao da se požali da sam prekršio njihov NDA otkrivajući da je veličina uzorka za proveru botova 100!” napisao je milijarder u subotu, pozivajući se na studiju o botovima.

Mask je rano u nedelju objavio da nije video nikakvu analizu koja ukazuje na to da botovi čine manje od 5 posto Twitter naloga.

Kasnije je rekao da “postoji šansa da bi to moglo biti preko 90 posto dnevno aktivnih korisnika.”

Pravoslavno PROROČANSTVO- Tehnokratske ideje su osuđene na PROPAST

U međuvremenu, Mask je prošle sedmice potvrdio da će dozvoliti bivšem predsedniku Amerike Donaldu Trampu da se vrati na Twitter nakon što se kupovni proces završi, iako je Tramp rekao da se neće vratiti na Twitter jer želi da ostane u svom internet poduhvatu Truth Social.

“Ne idem na Tviter, ja ću ostati na Istini”, rekao je Tramp za Fox News u aprilu. “Nadam se da će Ilon kupiti Twitter jer će ga poboljšati, a on je dobar čovek, ali ja ću ostati na Istini.”

NultaTačka/TheEpochTimes