Sve vesti Svet

ISPLIVALI FINANSIJSKI IZVEŠTAJI FAUČIJA KOJI POKAZUJU KOLIKO JE PROFITIRAO OD PANDEMIJE

ISPLIVALI FINANSIJSKI IZVEŠTAJI FAUČIJA KOJI POKAZUJU KOLIKO JE PROFITIRAO OD PANDEMIJE

Ako ova medicinska stvar ne uspe, dr Entoni Fauči uvek može da dobije posao na Vol Stritu.

Predsednikov glavni medicinski savetnik i njegova supruga imali su 10,4 miliona dolara investicija na kraju 2020. godine, pokazuju nedavno objavljeni podaci.

Ta suma — uključujući 2,3 miliona dolara nerealizovane dobiti — držana je u različitim zajedničkim fondovima.

Obelodanjivanje Faučijevih finansijskih izveštaja za 2020. javno je u petak uveče objavio senator Rodžer Maršal (R-Kan.), kojeg je Fauči nazvao „moronom“ nakon što se raspitivao o Faučijevim finansijskim podacima tokom postupka u Senatu u utorak.

„Dr. Fauči je bio potpuno nepošten da je njegova finansijska karta bila otvorena za javnost“, rekao je Maršal u izjavi. „Dr. Fauči se mora smatrati odgovornim svim Amerikancima koji su tužili i tražili ove informacije, ali nemaju ovlašćenje Senata da ih traže”.

Faučijeva finansijska dokumentacija za 2020. – koja ranije nije bila dostupna javnosti – opisuje finansije najplaćenijeg federalnog službenika u zemlji, koji je navodno zaradio 434.312 dolara 2020. i na putu je za godišnju penziju od 350.000 dolara nakon penzionisanja.

U mešavini računa fondova i za penzionisanje, on i njegova supruga drže Atlas zajedničke fondove sa velikim kapitalom, Pimco-ov fond za obveznice investicionog ranga i opštinski fond za dug oslobođen poreza.

Drugi holdinzi uključuju Pax Ellevate Global Women's Leadership Fund — koji ulaže u kompanije koje su visoko ocenjene za „napredovanje žena kroz odbore sa polnim diverzitetom, timove višeg rukovodstva i druge politike i prakse“ — i Matthews Pacific Tiger Fund, koji se fokusira na istočne nacije Azije, posebno Kinu, ali isključujući Japan.

U podnesku je takođe otkriveno između 250.000 i 500.000 dolara na računu tržišta novca i između 50.000 i 100.000 dolara na računu za školarinu.

NASTAVLJAJU SE PROTESTI U BEČU! NAROD NA ULICAMA DOK SE BLIŽI OBAVEZNA VAKCINACIJA!

Fauči je takođe prijavio udeo vredan između 1.000 i 15.000 dolara u Jackson Fillmore, tratoriji u San Francisku, u okrugu predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi. „Jela od testenine u Džeksonu su jednostavna i direktna, ali imaju ukus kao da su napravljena s ljubavlju“, napisao je recenzent Infatuation.

Što se tiče prihoda, Faučiju je McGraw-Hill platio između 100.000 i milion dolara honorara. I prijavio je 8.100 dolara honorara i nadoknade putovanja za pojavljivanje na tri gala večeri, uključujući „Ripple of Hope“ Fondacije za ljudska prava Roberta F. Kenedija.

Takođe je dobio 5.198 dolara od Partnerstva za javnu službu nakon što je proglašen za saveznog radnika godine neprofitne organizacije za 2020.

Faučijeve finansije su dobile novu proveru ove nedelje, nakon što je Fauči rekao da je „dezinformisani“ senator Maršal morao samo da „traži“ njihovo obelodanjivanje za 2020. godinu, za koje je rekao da su dostupne javnosti.

Faučijev poslodavac, Nacionalni institut za zdravlje, predao je dokumente Maršalu u petak kao odgovor na oštro sročeno pismo.

Ali Faučijeva plata za 2021. i 2022. tek treba da bude objavljena, kaže Adam Andrzejevski sa OpenTheBooks.

Konzervativna neprofitna organizacija Judicial Watch je u oktobru 2021. godine tužila Ministarstvo zdravlja i socijalne službe SAD – roditelj NIH – zbog dokumenata u vezi sa Faučijevim finansijskim poslovima. HHS je predložio početak mesečnih obelodanjivanja počevši od 1. februara, prema sudskim dokumentima.

Tomas Fiton, predsednik Judicial Watch-a, optužio je NIH da igra „igru školjke“ sa Faučijevim zapisima.

Finansijske izveštaje za 2019. objavio je NIH 2020. godine, nakon što je novinar to zahtevao na osnovu Zakona o slobodi informacija.

Ali NIH nikada nije objasnio redakcije u obelodanjivanju iz 2019. – ili zašto je obradio taj dokument dat zbog FOIA-i, kada je prošle nedelje rekao medijima, uključujući The Post, da će Faučijevo podnošenje izveštaja za 2020. godinu morati da bude zatraženo od savezne kancelarije za vladinu etiku preko drugog procesa.

NIH nije odgovorio na zahteve za komentar.

SVI SMO OVO ČEKALI- Mejnstrim mediji se povlače- SLEDI VELIKI KRAJ ALI NA OVO MORATE BITI SPREMNI

Nulta Tačka/New York Post