Sve vesti Svet

ISPLIVALI I-MEJLOVI: Fauči i Kolins razmenjivali poruke o finansiranju laboratorije u Vuhanu neposredno pre početka “PANDEMIJE”

ISPLIVALI IMEJLOVI: Fauči i Kolins razmenjivali poruke o finansiranju laboratorije u Vuhanu neposredno pre početka "PANDEMIJE"

U prvim danima pandemije, Entoni Fauči i Frensis Kolins slali su e-mejl o korona virusima koji se proučavaju na Institutu za virusologiju u Vuhanu i o tome da li su usmeravali novac u laboratoriju, pokazuje e-mail koji je dobio US Right to Know

Kolins, tadašnji lider Nacionalnog instituta za zdravlje, i Fauči, vođa njegovog instituta za zarazne bolesti, razmenili su e-poruke 1. februara 2020. o preprintu čiji je autor Džengli Ši, direktor Centra za nove zarazne bolesti Instituta za virusologiju Vuhana. Preprint opisuje koronaviruse slepih miševa koji se proučavaju u laboratoriji, uključujući koronavirus 96 posto genetski sličan koronavirusu koji izaziva COVID-19.

Imejlovi pokazuju da su Kolins i Fauči bili zabrinuti zbog veza između Instituta za virusologiju Vuhan i NIH.

„U slučaju da niste videli ovaj preprint od pre nedelju dana“, rekao je Kolins u e-poruci Faučiju od 1. februara 2020. “Nema dokaza da je NIH podržao ovaj rad.”

„Video sam, ali nisam proverio sličnosti. Očigledno nam treba više detalja“, odgovorio je Fauci nešto pre podne.

Neki detalji kratke razmene e-mejla su redigovani.

E-pošta pokazuje da su ove brige bile najvažnije u kritičnom trenutku.

Otprilike dva sata nakon razmene e-pošte, Kolins i Fauči bi se pridružili tajnoj telekonferenciji sa grupom virologa koji su pomno ispitivali novi koronavirus. Telekonferencija je izazvala snažan pritisak da se diskredituje hipoteza o curenju u laboratoriji.

Otkriće da su Kolins i Fauči raspravljali o tome da li je NIH finansirao rad na koronavirusima sličnim SARS-CoV-2 u laboratoriji u Vuhanu u nekoliko sati ranije sugeriše da je politika možda bila u igri.

Na tvrdnje tih virologa da virus nije mogao biti napravljen možda su uticali Kolins i Fauči. Lideri NIH-a su možda nastojali da prikriju veze između federalnog finansiranja i istraživanja koronavirusa u epicentru pandemije koja je napredovala. E- mailovi postavljaju pitanja o uveravanjima ovih virologa da su njihova razmatranja bila apolitična.

Analiza koja je uokvirila telekonferenciju nazvana je „Poređenje sekvenci korona virusa[1].pdf“. Ovaj dokument očigledno nije objavljen u javnosti, tako da nije jasno koji su koronavirus upoređivali sa COVID-om 19.

Ali iz beleški koje su razmenjene posle poziva jasno je da je izvršena analiza koja je upoređivala šiljaste proteine SARS-CoV-2 i RaTG13 , virus korona virusa Instituta za virusologiju Vuhan sa 96 odsto identičnim genomom.

Telekonferencija od 1. februara započela je sastavljanje uticajne prepiske koja se protivi ideji da je SARS-CoV-2 napravljen ljudskom rukom.

Nakon toga izašao je naslov u magazinu Nature Medicine koji tvrdi da postoje „snažni dokazi da SARS-CoV-2 nije proizvod namerne manipulacije“.

Bill Gates and Dr. Anthony Fauci talk regularly about Covid pandemic

Bil Gejts, Entoni Fauči i Frensis Kolins

Citiran je u 752 medija.

Kolins i Fauči su u više navrata dobijali ažurirane informacije o njegovoj izradi i davali „savet i vođstvo“.

Iako nije obelodanjeno, učešće čelnika NIH-a u izradi prepiske predstavljalo je sukob interesa.

Dok je Kolins zaključio da NIH nije podržao tu konkretnu studiju, agencija je zaista finansirala Institut za virusologiju Vuhan za rad na koronavirusu, uključujući inžinjering himeričnih virusa koji kombinuju komponente više virusa kako bi ih učinili zaraznijim za ljudske ćelije.

Fauči je nekoliko dana ranije upozoren da je njegov institut, Nacionalni institut za alergiju i infektivne bolesti, podržao neprofitnu organizaciju za lov na viruse pod nazivom EcoHealth Alliance grantom pod nazivom „Razumevanje rizika od pojave korona virusa slepih miševa“ i da je Institut za virusologiju Vuhan saradnik, navodi se u e-poruci koju je Komitet Predstavničkog doma za nadzor i reformu podelio sa pravom na znanje SAD.

Njihova zabrinutost je mogla biti dodatno pogoršana kada su vodeći autori knjige „Proksimalno poreklo SARS-CoV-2“ podelili zabrinutost da je genom SARS-CoV-2 „nedosledan očekivanjima iz teorije evolucije“.

Zabrinutost virologa u vezi sa karakteristikama virusa koji su se činili projektovani podeljeni su sa Kolinsom i Faučijem 31. januara 2020. i ponovo 2. februara .

Izvršni direktor Moderne i zvaničnik AstraZeneke otkrivaju šokantne tvrdnje o vakcinama protiv COVID-a nakon što ih je rumunski poslanik Kristijan Terheš prozvao

Preprint čiji je autor Ši o virusima povezanim sa SARS-CoV-2 – uključujući RaTG13 – bi na kraju bio objavljen u časopisu Nature i nastavio da muči vođe NIH-a.

Dodatak je dodat mesecima kasnije u kojem se pojašnjava da je RaTG13 razboleo i ubio rudare u provinciji Hunan 2012. godine nakon što su nezavisni istraživači otkrili ovu informaciju , uprkos tome što je RaTG13 u ranijoj literaturi nazvan nečim drugim, što je izazvalo sumnje u prikrivanje.

U avgustu 2020., Kolins je poslao e-poštu svom prethodniku Haroldu Varmusu, bivšem direktoru NIH-a, o članku koji opisuje pritisak NIH-a na EcoHealth Alliance da pruži zapise o Institutu za virusologiju u Vuhanu, i drugu vezu do članka koji skreće pažnju na činjenicu da je RaTG13 bio identičan koronavirusu koji je dotakao rudare i pretpostavlja laboratorijsko poreklo SARS-CoV-2.

„Toni i ja bismo želeli priliku da razgovaramo s vama o ovome“, napisao je.

Kolins je objavio da se povlači u oktobru 2021. nakon 12 godina na mestu direktora NIH-a. Fauči je najavio povlačenje u avgustu 2022. nakon 38 godina na mestu direktora NIAID-a.

Kolins trenutno služi kao naučni savetnik predsednika Džoa Bajdena, dok je Fauči njegov glavni medicinski savetnik.

Uprkos tome što su se povukli iz svojih uloga u NIH-u, i Kolins i Fauči mogli bi da budu pozvani da svedoče o poreklu COVID-a 19 ako republikanci ove jeseni osvoje većinu u bilo kom domu Kongresa.

Imejlovi- https://usrtk.org/wp-content/uploads/2022/09/NIH-FOIA-57153-Murray-Complete-Response.pdf

NultaTačka/USrtk