Sve vesti Svet

ISPLIVAO VIDEO! ORUŽANE SNAGE AUSTRIJE OBJAVILE! AUSTRIJA SE PRIPREMA ZA MOGUĆI “BLACKOUT”

Pisao Elena Vuk

Po ugledu na susednu državu Nemačku, Austrija je počela sa pripremama kako oni govore mogućim BlackOut-om, moguće uskoro. To bi predstavljalo delimični ili potpuni kolaps u isporuci električne energije, kao i ostalih energenata. Ostavljajući tako sve ljude u potpunom mraku.

Na zvaničnom Facebook profilu kao i na YouTube zvaničnom kanalu Austrijskih oružanih snaga, 10. oktobra 2021. godine objavljen je video koji bi trebalo da služi kao prva pomoć za mogući život bez struje.

Nestanak struje, odnosno rasprostranjena, verovatno čak i širom Evrope nestašica električne energije, infrastrukture i nabavke, realan je i istovremeno podcenjen rizik. Stoga je deklarisani cilj Oružanih snaga Austrije, da poboljša ukupnu otpornost naše republike u takvom scenariju. Važna tačka ovde je, međutim, sposobnost stanovništva da se sama prehrani. Osim usluga Oružanih snaga u operacijama pomoći, film prikazuje i važne preventivne i zaštitne mere koje bi svaki pojedinac trebao primeniti u svom privatnom okruženju. #Bundesheer #Blackout #autonomous