Sve vesti Svet

ISTRAGA UTVRDILA, PATOLOG OTKRIO: BBC-jeva VODITELJKA JE UMRLA DIREKTNO ZBOG VAKCINACIJE PROTIV COVID-a 19

Radio voditeljka preminula je usled komplikacija nastalih od AstraZeneka vakcine, otkrila je patološkinja.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Lisa Šou, koja je radila za BBC Radio Njukasl, preminula je u maju u 44. godini, pošto je dobila jaku glavobolju nedelju dana posle primanja prve doze vakcine.

Patološkinja u Njukaslu Karen Dilks je čula da je Šou preminula od moždanog udara nastalog zbog zgrušavanja krvi.

Istragom je zaključeno da su njeno stanje i smrt povezani sa AstraZeneka vakcinom i da se to dešava retko.

„Lisa je preminula usled komplikacija nastalih posle vakcinacije AstraZeneka vakcinom“, rekla je patološkinja.

OGLASIO SE SUPRUG BBC-jeve VODITELJKE LISE SHAW NAKON ŠTO JE UMRLA SAMO TRI NEDELJE POSLE VAKCINACIJE! ,,Poljubio sam je i od tada je nisam više video”

Dodala je da je Šou pre toga bila aktivna i osećala se dobro, ali da ostaje zaključak da je njena smrt nastala zbog „retke tromboze trombocitopenije koja je povezana sa vakcinom“.

To je stanje koje izaziva oticanje i krvarenje mozga.

„Jake glavobolje„

Šou, majka jednog deteta, primila je prvu dozu vakcine 29. aprila, a 13. maja je Hitna pomoć prevezla u bolnicu u Severnom Daramu zbog jake glavobolje.

U izjavi lekara Džona Holmsa koji je lečio, piše da se pacijentkinja žalila na jake probadajuće glavobolje u predelu čela i oko očiju.

Urađeni su testovi i otkriveni su krvni ugrušci u njenom mozgu, zbog kojih je prebačena na lečenje kod neurologa.

Prema britanskom medicinskom regulatoru, do sada je prijavljeno 332 slučaja i 58 preminulih na datih 35 miliona doza AstraZeneka vakcine u Velikoj Britaniji.

Doktor Kristofer Džonson, konsultant za anesteziju i intenzivnu negu u RVI, rekao je da je Šou bila svesna nekoliko dana i da je delovalo da lekovi utiču na ugruške.

AstraZeneka vakcina i retki tip trombova – sve što treba da znate
„Uradili bismo isto„

Ali tokom večeri 16. maja, Šou je rekla da su glavobolje postale jače i da joj je teško da govori.

Snimci su pokazali da je imala izliv krvi u mozak, pošto je postala dezorijentisana, a deo njene lobanje bio je odstranjen kako bi pritisak u glavi smanjio.

Njeno stanje se pogoršalo uprkos još nekim operacijama i terapijama i ona je preminula 21. maja.

Doktor Džonson kaže da su doktori prisustvovali konferenciji na kojoj se govorilo o trombozi nastaloj vakcinom i ustanovljeno je da je Šou bolovala od toga.

Upitan da li bi imali drugačiji pristup u lečenju, odgovorio je: „Ne“.

Džonson je rekao da je Nacionalni institut za zdravlje i brigu objavio vodič u julu kome piše kako treba lečiti ovo stanje, odnosno sve o terapiji koju je Šou dobila.

„Lisa je dobila preporučenu terapiju“, rekao je on.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”