Sve vesti Svet

ISTRAŽIVAĆ TVRDI: ,,BILO JE VELIKOG ZATAŠKAVANJA U VUHANU”! EcoHealth ĆE IZDATI FAUČIJA PREKO IZVEŠTAJA O EKSPREIMENTISANJU U KINESKOJ LABORATORIJI!

Na pitanje da li je NIH finansirao rizično istraživanje dobijanja funkcije u Vuhanu, u Kini, zvanično je “odgovoreno” prošle nedelje, nakon što je agencija tvrdila da jedan od njihovih partnera – EcoHealth Alliance, nije prijavio da su “slučajno” stvorili himerni koronavirus koji je mogao da zarazi humanizovane miševe.

Za reviziju, u pismu od srede upućenom predstavniku Džejmsu Komeru (R-KY), glavni zamenik direktora NIH-a Lorens A. Tabak priznaje da je finansirao „ograničeni eksperiment“ kako bi se utvrdilo da li su „spajk proteini iz prirodnih korona virusa slepih miševa koji kruže u Kini bili sposobni da se vežu za humani ACE2 receptor u modelu miša”. Prema pismu, humanizovani miševi zaraženi modifikovanim virusom slepih miševa “postali su bolesniji” od onih koji su bili izloženi nemodifikovanoj verziji istog koronavirusa slepih miševa.

U pismu se tvrdi da izvršni direktor EcoHealth-a Peter Daszak nije prijavio ovaj nalaz i dato je Daszak-u pet dana da podnese “bilo koje i sve neobjavljene podatke iz eksperimenata i obavljenog rada” u okviru granta NIH-a.

Da je to tačno, to bi značilo da doktor Entoni Fauči, koji vodi Nacionalni institut za alergije i zarazne bolesti NIH, nije lagao kada je to rekao senatoru Rand Paul-u u julu, kada je porekao da agencija sprovodi istraživanje GoF-a.

Osim što, prema Vanity Fair-u, EcoHealth je blagovremeno prijavio svoje nalaze.

„Ovi podaci su prijavljeni čim smo obavešteni, u našem izveštaju za četvrtu godinu u aprilu 2018.“, navodi se u saopštenju EcoHealth iz Njujorka.

Ako je to slučaj, Fauči je ili nesposoban zbog neznanja, ili laže.

I tako – levičarski Vanity Fair priznaje da je Rand Poul ‘možda bio na tragu nečega’ kada je optužio Faučija da laže zbog istraživanja GoF-a.

Štaviše, VF povezuje više tačaka za koje se mejnstrim mediji pretvaraju da ne postoje – naime, otkriće iz predloga za grant koji je procurio u javnost i koji otkriva da je Daszak pokušao da dobije sredstva DARPA-e za „vrstu istraživanja koja je slučajno mogla da dovede do pandemije“.

Dok su naučnici i dalje u pat poziciji oko porekla pandemije, još jedno otkriće prošlog meseca jasno je pokazalo da EcoHealth Alliance, u partnerstvu sa Institutom za virusologiju Vuhan, je imalo za cilj da uradi vrstu istraživanja koja bi slučajno mogla da dovede do pandemije. Dana 20. septembra, internet grupa koja sebe naziva DRASTIC (skraćeno od decentralizovanog radikalnog autonomnog tima za istraživanje koji istražuje COVID-19) objavila je procureli predlog bespovratnih sredstava u iznosu od 14 miliona dolara koji je Savez EcoHealth podneo 2018. Agenciji za napredne odbrambene istraživačke projekte (DARPA).

Predložio je partnerstvo sa Institutom za virusologiju Vuhan i konstruisanje koronavirusa slepih miševa povezanih sa SARS-om u koje bi ubacili „mesta cepanja furina specifičnih za ljude“ kao način da se „proceni potencijal rasta“ patogena. Možda nije iznenađujuće što je DARPA odbacila predlog, ocenivši da nije uspeo u potpunosti da se pozabavi rizicima istraživanja dobijanja funkcije. -Vanity Fair

Kako se navodi u članku, dokumenti koji su procurili „izgledaju kao značajni brojnim naučnicima i istraživačima iz jednog razloga“ – naime, karakteristični segment genetskog koda SARS-CoV-2 je „mesto cepanja furina“ koje virus čini zaraznijim zbog njegove sposobnosti da uđe u ljudske ćelije – upravo karakteristika koju je EcoHealth predložio da modifikuje u predlogu koji je procurio.

Ako bih se prijavio za finansiranje farbanja Central parka u ljubičasto i bio odbijen, ali onda smo se godinu dana kasnije probudili i otkrili da je Central Park ofarban u ljubičasto, ja bih bio glavni osumnjičeni“, rekao je Džejmi Mecl, bivši izvršni potpredsednik Azijskog društva, koje je član savetodavnog odbora Svetske zdravstvene organizacije za uređivanje ljudskog genoma i poziva na transparentnu istragu o poreklu COVID-19 (iz Vanity Fair-a).

Kao jedan od članova DRASTIC koalicije, novozelandski naučnik za podatke Žil Demaneuf rekao je za Vanity Fair: „Ne mogu biti siguran da je COVID-19 potekao od nesreće ili infekcije povezane sa istraživanjem koja se desila na putu za uzorkovanje. Ali sam 100% siguran da je bilo veliko zataškavanje”.

U nedelju, Fauči se pojavio na ABC News-u sa pouzdanim Džordžom Stefanopulosom, gde se sakrio iza semantike – tvrdeći da se ugovor NIH-a sa Daszak-om pridržava ‘okvira’ koji ne predstavlja istraživanje dobitka funkcije.

Naravno, takođe znamo da je NIH zaštitio jedan od Daszak-ovih grantova od analize u navedenom okviru.

U međuvremenu, i dalje bismo voleli da znamo šta je rečeno u tom razgovoru između Faučija i direktora NIH-a Frensisa Kolinsa odmah nakon što je ZeroHedge izvestio da su indijski istraživači pronašli „insercije slične HIV-u“ na mestu cepanja furina SARS-CoV-2, u sada povučenom radu.

Evo i cele ove teme Glena Grinvalda (kliknite na tvit da biste uskočili u temu)

Nulta Tačka/ZeroHedge