Sve vesti Svet

IVERMECTIN RUŠI VAKCINALNI MIT

IVERMECTIN RUŠI VAKCINALNI MIT

Ivermectin slučajno ili namerno skrajnut, kao terapija izbora u borbi protiv Covida?!

Američke federalne zdravstvene agencije nisu prepoznale Ivermektin kao efikasan tretman za pacijente sa Covidom 19. Prema doktoru Lelandu Stilmanu, razlog je više politički nego naučni, jer u suprotnom ne bi bilo osnova za zatvaranje ili obaveznu vakcinaciju.

„Kada bi Ivermektin bio prepoznat od strane javnog zdravlja i akademskog establišmenta kao lek koji on zaista jeste, koji leči akutne virusne bolesti, od kojih je jedan Covid 19, celokupno opravdanje za zatvaranje, naredbe i za istraživanje i razvoj vakcina, nestalo bi preko noći.“, rekao je Stilman za The Epoch Times u nedavnom intervjuu.

Prema članu 564 Zakona o hrani, lekovima i kozmetici, sekretar Ministarstva zdravlja i ljudskih usluga (HHS) može izdati odobrenje za hitnu upotrebu samo ako su ispunjeni određeni kriterijumi, uključujući „nema adekvatnog odobrenog i dostupnog alternativnog proizvoda.”

Dakle, ako postoji odobrena alternativa, Uprava za hranu i lekove (FDA), agencija u HHS-u, ne može izdati odobrenje za hitnu upotrebu vakcina protiv Covida-19.

HRVATSKI EVROPARLAMENTARAC PORUČIO MAKRONU: VAŠE VAKCINE SU SMRTNA KAZNA (VIDEO)

Stilman je rekao da nije teorija zavere ili čak izolovano mišljenje da Ivermektin deluje u lečenju Covida-19, jer su desetine hiljada lekara širom sveta prepoznale njegovu efikasnost.

Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC), neprofitna organizacija koja radi na protokolima za lečenje pacijenata sa Covidom-19, smatra Ivermektin osnovnim lekom koji se koristi u prevenciji i lečenju Covida-19. Njena veb stranica citira 142 studije, od kojih su 93 recenzirane, a 75 sa rezultatima koji upoređuju tretman i kontrolne grupe koje pokazuju da Ivermektin deluje.

Međutim, FDA je više puta rekla da „trenutno dostupni podaci ne pokazuju da je ivermektin efikasan protiv Covida-19.”

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) uputio je The Epoch Times-u da kontaktira Nacionalni institut za zdravlje (NIH) radi lečenja Covida-19. NIH se pozvao na svoje onlajn smernice o Ivermektinu: „Nema dovoljno dokaza da Panel smernica za lečenje Covida-19, izda preporuku za ili protiv upotrebe Ivermektina za lečenje Covida-19. Potrebni su rezultati adekvatno osmišljenih, dobro osmišljenih i dobro sprovedenih kliničkih ispitivanja da bi se pružile konkretnije smernice zasnovane na dokazima o ulozi Ivermektina u lečenju Covida-19.

Stilman je objasnio zašto mnogi lekari ćute o prepoznavanju Ivermektina kao efikasnog leka za COVID-19, bolest koju izaziva virus KPK (Kineske komunističke partije).

„I stvarnost koja je zaista važna da ljudi shvate, je da lekari mogu da izgube svoje licence ili da izgube sertifikat za rad, što je veoma važno za njihov prihod na osnovu smernica osiguranja, a ja sam govorio kako sam želeo“, rekao je Stilman.

Stilman je rekao da može da govori jer je jedan od retkih lekara u zemlji koji uzima gotovinu i ne radi sa osiguravajućim kompanijama.

Diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta Virdžinije u Šarlotsvilu u Virdžiniji, Stilman se sada bavi medicinom u Kisimiju na Floridi. Njegov fokus je da pomogne ljudima da dođu do zdravlja uz pomoć integrativne medicine, koja kombinuje niz različitih modaliteta, kao što su tradicionalna kineska medicina, lekovito bilje, ishrana, vežbanje i promene načina života.

Dva istaknuta naučnika, Martin Kulldorff, ranije profesor na Harvardskoj medicinskoj školi, i Jay Bhattacharya, profesor medicine na Univerzitetu Stenford, takođe su objasnili zašto mnogi naučnici ćute i o ovom pitanju.

U članku objavljenom u The Epoch Times prošlog meseca, dva profesora su rekli da NIH i njegov Nacionalni institut za alergije i infektivne bolesti (NIAID), koji vodi Entoni Fauči, kontrolišu budžet za naučno istraživanje od milijardu dolara svake godine.

„Postoji mnogo politike u vezi sa ovim“, rekao je Stilman, misleći na obaveznu vakcinu protiv Covida-19.

U KALIFORNIJI ĆE POČETI DA VAKCINIŠU DECU MLAĐU OD 12 GODINA BEZ PRISTANKA RODITELJA

„A način na koji je to politizovano je zaista sramotno i nesrećno. Na kraju krajeva, sve se svodi na to, kako pojedine korporacije ogromno zarađuju na pandemiji.”

Stilman je rekao da je sloboda izlaz iz trenutnog problema.

„Sloboda je apsolutno rešenje“, rekao je Stilman.

„Jer ako zaista dozvolite lekarima da leče pacijente pod sopstvenim uslovima, bez osiguravajućih kompanija, bez svega ovoga, to može biti veoma pristupačno, a može biti i veoma efikasno.

„Zato što je realnost da se veliki deo nege pruža upravo sada, ona se samo pruža na osnovu ideje nekog birokrate o tome šta je dobar lek, a ne na osnovu onoga što pacijenti zapravo žele i misle da im je potrebno.“

Nulta Tačka/ZeroHedge